Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, dostavio je nešto potpuno drugačije. Igrajući se s brojem sličica u sekundi, različitim stilovima animacije, teksturama stripa i više, odbacio je uobičajenu šprancu i nametnuo svoj prepoznatljivi vizual izvrsno usklađen s pričom o podrijetlu heroja Milesa Moralesa. Nije da se stoga treba čuditi što će Milesova nova avantura gledati udvostručiti sve ono što je prvi film učinilo tako posebnim.

Prvi film je imao jedan dominantan stil animacije, dok će Spider-Man: Across The Spider-Verse imati čak šest. Kao što naslov daje do znanja, očekuje nas epsko putovanje kroz različite realnosti, odnosno svemire. “Dva koja ste vidjeli u prvom teaser traileru, ono što se zove Zemlja-50101, a mi ga nazivamo ‘Mumbattan’ – što je bazirano na izgledu indijskog stripa – i Nueva York iz svijeta Spider-Man 2099. On se temelji na ilustracijama u stilu Syda Meada, na tome kako bi budućnost mogla izgledati. A tu je i Gwenin svijet, koji je Earth-65. To je u stilu akvarela koji podsjeća na naslovnice njezinih stripova.” – izjavio je producent Christopher Miller.

“Ambicija ovog filma je da vas oduševi svaki put kad uđete u novo okruženje, i također da se pobrine da stil filma odražava priču, te da su vizuali vođeni osjećajima, za razliku od nekog jajoglavog umjetničkog projekta. Što on i jest, usput rečeno!” – objasnio je za Empire producent Phil Lord.

Redatelji filma su Joaquim Dos Santos, Kemp Powers i Justin K. Thompson. Uz Lorda i Millera ostali producenti su Avi Arad, Amy Pascal i Christina Steinberg. Scenarij potpisuju Lord i Miller zajedno s Davidom Callahamom.

Spider-Man: Across the Spider-Verse u kina stiže 02. lipnja 2023. godine, dok se idući nastavak, odnosno Spider-Man: Beyond the Spider-Verse očekuje 29. ožujka 2024. godine.

Naš osvrt na prvi film možete potražiti ovdje.

Spider-Man: Across The Spider-Verse

Spider-Man: Across The Spider-Verse

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics