Novi pogled na SF seriju Origin otkriva vanzemaljsku prisutnost

YouTube Premium je objavio novi pogled na njihovu originalnu SF seriju Origin. Riječ je o zastrašujućoj sceni iz premijerne epizode koja daje malo bolji uvid u ono što nas očekuje. Tvorac i scenarist serije je Mika Watkins. Left Bank Pictures producira (riječ je o studiju koji između ostalog stoji iza jako dobre Amazonove antologijske serije Electric Dreams) zajedno sa Sony Pictures Televisionom i Midnight Radiom. Režiser prve dvije epizode i izvršni producent je Paul W.S. Anderson.

“Stvarno cool stvar s tom scenom je što jest praktično sve u kameri.” – objasnio je Anderson. “Sagradili smo fantastičan set, koristio sam svog produkcijskog dizajnera Eda Thomasa, koji je sa mnom radio zadnji Resident Evil i s kojim trenutno radim na filmu Monster Hunter. Htjeli smo seriju učiniti što više moguće kinematografskom. Sva ta crna sluzava tvar je u kameri [praktični efekti]. Proveli smo zaista dugo testirajući različite vrste viskoznosti te tvari, sve da bi postigli odgovarajuću sluzavost. Set je bio vrlo nepopularan kod ekipe koja je radila na seriji, svi su se spoticali po tome.”

No iako ta sluzava tvar stvarno djeluje uvjerljivo, ono što će vam okrenuti želudac je izvitopereni putnik na brodu. Upravo tako, svi pokreti koje izvodi glumac Troy James (The Strain) su praktični. Nije bilo potrebe za specijalnim efektima.

Smještena u budućnost serija predstavlja tehnološki naprednu ljudsku vrstu koja ima priliku započeti ponovo novi život na novom planetu. No za nekolicinu nesretnika putovanje prema novom domu neće ići po planu. Ostavljeni nasukani u svemiru, svjetlosnim godinama udaljeni kako od starog tako i od novog doma kojeg su planirali kolonizirati…

Glavne uloge tumače Tom Felton (Harry Potter), Natalia Tena (Harry Potter, Game of Thrones), Sen Mitsuji, Nora Arnezeder, Fraser James, Philipp Christopher, Madalyn Horcher i Siobhán Cullen, dok će se u ostalim ulogama naći Adelayo Adedayo, Nina Wadia, Johannes Johannesson, Wil Coban i Tara Fitzgerald.

Origin se sastoji od deset epizoda prve sezone, a na YouTube Premium pretplatnički servis stiže 14. studenog.

“Svaki novi početak ima posljedice.”

Origin

Origin

Origin

Check Also

The Boogeyman: prvi trailer za Kingovu adaptaciju istoimene priče!

20th Century Studios i 21 Laps objavili su prvi trailer i poster za The Boogeyman, …

Tomb Raider: Amazon radi na novom filmu, igranoj seriji i videoigri!

Amazon je po svemu sudeći odlučio zaigrati na veliko po pitanju Tomb Raidera. Prvo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics