Novi pogled na Netflixov fantasy film Pinocchio Guillerma del Tora

U siječnju ove godine dobili smo vrlo kratak teaser za Netflixov fantasy film Pinocchio (Pinokio), dugogodišnji strastveni projekt Guillerma del Tora. Teaser nam je zapravo otkrio pogled na samo jednog lika, i to cvrčka, ali smo zato sada konačno dobili galeriju prekrasnih fotografija s većinom ključinih likova priče.

Netflixov Pinocchio je stop motion mjuzikl koji će ispričati klasičnu dječju priču, iako nešto mračniju, o lutki koja želi biti pravi živući dječak. Film inspiraciju crpi iz Grimlyjevog dizajna iz 2002. godine, a del Toro je već u više navrata izjavio kako je inspiraciju pronašao i u Frankensteinu. “Obojica govore o djetetu koje je bačeno na svijet. Obojicu ih je stvorio otac koji potom od njih očekuje da sami shvate što je dobro, a što loše, etiku, moral, ljubav, život i sve bitne stvari. Mislim da je to za mene bilo djetinjstvo. Morali ste sve to shvatiti sa svojim vrlo ograničenim iskustvom.”

Film se opisuje kao reimaginacija klasične priče koja će pratiti avanture drvenog dječaka u potrazi za njegovim mjestom u svijetu. Radnja je smještena u Italiju, tijekom 1930-tih, posebno znakovito povijesno razdoblje, kada je fašizam bio u usponu te kada je Benito Mussolini učvršćivao svoju vlast u zemlji.

Redatelji filma su del Toro i Mark Gustafson (Fantastic Mr. Fox), dok scenarij potpisuju del Toro, Matthew Robbins (Crimson Peak) i Patrick McHale (Over the Garden Wall). Glasove su likovima posudili: Gregory Mann (Victoria), Ewan McGregor (The Island), David Bradley (After Life), Tilda Swinton (Isle of Dogs), Christoph Waltz (Epic), Cate Blanchett (How to Train Your Dragon films), Finn Wolfhard (Stranger Things), John Turturro (The Batman), Ron Perlman (Hellboy), Tim Blake Nelson (Watchmen) i Burn Gorman (Enola Holmes).

“Mnogo puta mi se bajka činila da ide u prilog poslušnosti i pripitomljavanju duše. Slijepa poslušnost nije vrlina. Pinokijeva vrlina je neposlušnost. U vrijeme kada se svi drugi ponašaju kao lutke – on to ne čini. To su za mene zanimljive stvari. Ne želim prepričavati istu priču. Želim je ispričati na svoj način i na način na koji ja razumijem svijet.” – del Toro.

Pinocchio Guillerma del Tora na Netflix stiže u prosincu.

Pinocchio

Pinocchio

Pinocchio

Pinocchio

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics