Novi pogled na antologijsku SF seriju “Electric Dreams” inspiriranu pričama Philipa K. Dicka

Početkom kolovoza objavili smo prve fotografije, a nedugo zatim i prvi trailer za antologijsku sf seriju “Electric Dreams“, koja je bazirana na kratkim pričama kultnog žanrovskog autora Philipa K. Dicka. Serija je nastala u koprodukciji gdje su snage udružili Amazon i Channel 4. Za one koju su možda propustili te vijesti ponovit ćemo da nas očekuje deset samostalnih epizoda od kojih će svaka biti smještena u svoj jedinstveni svijet, ali im je zajedničko to što istražuju važnost i značaj čovječanstva. Electric Dreams produciraju Bryan Cranston, Michael Dinner i Ronald D. Moore, pa očekujemo više nego solidno ostvarenje.

Prva epizoda nosi naslov “The Hood Maker” i bazirana je na istoimenoj priči, a na Channel 4 stiže već 17. rujna. S obzirom da nas do spomenute epizode dijeli svega par dana nije čudno da je plasiran i detaljniji pogled na nju u vidu kratkog isječka. Radnja epizode smještena je u svijet bez napredne tehnologije u kojem su jedino sredstvo komunikacije tkz. telepatski mutanti. Glavne uloge tumače Richard Madden (Game of Thrones), Holliday Grainger (Cinderella) i Noma Dumezweni (Harry Potter and the Cursed Child).

Druga epizoda nosi naslov “The Impossible Planet” i isto je bazirana na istoimenoj priči. Radnja se odvija oko dvoje razočaranih i ravnodušnih zaposlenike u branši svemirskog turizma. Oni primaju zahtjev starije žene za putovanje do Zemlje, čije je postojanje postalo mit. S obzirom da ženu nije teško zbuniti, i još je k tome vrlo bogata, ne čudi njihovo preuzimanje zadatka. Kako se putovanje odmotava, otkriva se prevara koja će malo po malo izjedati dvojac i ostaviti ih da se u konačnici nose sa slatko-kiselim iznenađenjem. Glavne uloge tumače Jack Reynor, Benedict Wong i Geraldine Chaplin.

Treća epizoda je nastala po istoimenoj priči “The Commuter“. Usamljeni i skromni zaposlenik željezničke postaje će postati vrlo uznemiren spoznajom da putnici svakodnevno idu vlakom na neobičnu lokaciju, grad koji ne bi trebao postojati. Glavne uloge tumače Timothy Spall, Hayley Squires i Tuppence Middleton.

Četvrta epizoda je “Real Life” i temelji se na priči “Exhibit Piece”. Policajka iz budućnosti je putem neobičnog komada tehnologije povezana s briljantnim dizajnerom igara iz sadašnjosti. Oboje progone nasilne ubojice čiji planovi mogu imati zastrašujuće posljedice. U trci s vremenom dijeleći vezu koju nitko ne vidi otkrit će da ih stvar koja ih spaja može i uništiti. Glumačku ekipu čine Anna Paquin, Terrence Howard i Lara Pulver.

Peta epizoda je “Crazy Diamond” i bazirana je na priči “Sales Pitch”. Ed Morris vodi običan život prosječnog čovjeka kojem pristupa prekrasna sintetička žena te mu predlaže ilegalni plan s potencijalom promjene njegovog života. Zaokupljen njezinim šarmom odlučuje joj pomoći, a tada se njegov vlastiti svijet počinje urušavati. Glavne uloge tumače Steve Buscemi, Julia Davis, Sidse Babett Knudsen i Joanna Scanlan.

Šesta epizoda i ujedno posljednja iz prve ture je “Human Is” koja je bazirana na istoimenoj priči. Nesretna žena koja je zapela u braku bez ljubavi, i s nasilnim mužem otkrit će da se on potpuno promjenio nakon povratka iz rata. No mogu li te promjene, koliko god bile pozitivne biti tako nevine? Glumačku ekipu čine Bryan Cranston, Essie Davis, Liam Cunningham i Ruth Bradley.

Channel 4 će nakon prve epizode na tjednoj bazi emitirati još pet epizoda u prvoj turi, dok četiri finalne epizode druge ture stižu početkom 2018. godine. Za sada još nije poznato kada će serija postati dostupna na Amazonu.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics