Neill Blomkamp je okrio još novih koncept artova za Alien 5

Prije nego li je Ridley Scott odlučio da Alien prijestolje može biti smo njegovo Neill Blomkamp je pokušao razviti svoju verziju Alien nastavka čija bi se priča nadovezala na film Aliens Jamesa Camerona iz 1986. godine. Plan je bio povratak likovima Ellen Ripley (Sigourney Weaver) Hicksa (Michael Biehn) i Newt. Također bi se svi filmovi franšize nakon Aliensa u potpunosti ignorirali. Fox je zagrizao udicu, čak je napisan i scenarij, te se jedno kratko vrijeme činilo da ćemo dobiti Blomkampovog Aliena. No nije bilo suđeno jer Scott je odlučio igrati na svoj nekadašnji talent i pokušati revitalizirati franšizu tako da nastavak Prometeja pretvori u Alien: Covenant. Najavio je i planove za još nastavaka koji bi u konačnici trebali premostiti jaz do njegovog originalnog filma iz 1979. godine. Scott se kao i inače u zadnje vrijeme prilično preračunao, jer ne samo da je Alien: Covenant kritika dočekala na nož nego je izostao i rezultat na kino blagajnama.

Sada je na scenu stupio Disney kao novi vlasnik prava, i biti će zanimljivo vidjeti kakve ideje on ima za posrnulu franšizu. Zanimljivo je i to da se već počelo šuškati o tome da je prekinuta predprodukcija na Scottovom filmu Alien: Awakening. No daleko najzanimljivije je ono što se dogodilo sljedeće – Blomkamp je objavio friške koncept artove za svoj nesuđeni Alien 5. Da li nam to Blomkamp želi nešto poručiti? Možda redatelj s obzirom na novog vlasnika prava pokušava ponovo otvoriti kampanju za film, ako je stvarno predprodukcija stala za Scottov Alien: Awakening.

Meni je osobno dosta Scottove isforsirane vizije, i iako nisam baš uvjerena da je Blomkamp pravi čovjek za novi Alien film moram priznati da bi jako voljela vidjeti Ripley ponovo u svijetu kojeg je gotovo esencijalni dio.

Alien 5

Alien 5

Alien 5

Check Also

The Witcher: prvi teaser za 2. sezonu Netflixove igrane serije i najava WitcherCona!

Netflix je objavio prvi teaser za drugu sezonu iznimno iščekivane fantasy serije The Witcher. Video …

Prvi teaser za Masters of the Universe: Revelation!

Netflix je danas objavio prvi teaser trailer za Masters of the Universe: Revelation iliti Gospodare …

Web Statistics