Novi Kingov roman The Institute postaje mini serija

David E. Kelley (Big Little Lies, The Undoing, The Lincoln Lawyer) i Jack Bender (Mr. Mercedes, Lost, The Outsider) rade na tv adaptaciji novog romana Stephena Kinga – The Institute. Riječ je o mini seriji koju razvija Spyglass Media Group. David E. Kelley je zadužen za prilagodbu i pisanje scenarija, a Jack Bender će preuzeti redateljsku palicu. Kelley i Bender su ujedno i izvršni producenti. Ovaj projekt će biti drugi na kojem zajedno rade na adaptaciji Kingovog djela, s obzirom da su već radili na seriji Mr. Mercedes koja sada ulazi u svoju treću sezonu. The Institute je također jedan od projekata koji proizlazi iz višegodišnjeg ugovora s Benderom i Spyglassom.

The Institute prati Lukea Ellisa čiji su roditelji ubijeni u pola noći nakon što su im u kuću upali uljezi. Luke se budi u ustanovi The Institute, u sobi koja izgleda poput njegove, jedino što nema prozore. Izvan njegovih vrata su druga vrata, iza kojih se nalaze ostala djeca s posebnim talentima, poput telekineze i telepatije. I ostali klinci su tamo dospjeli na isti način kao i Luke.

Ono što je zanimljivo jest da je roman The Institute tek jučer krenuo u prodaju, a već se radi na njegovoj adaptaciji. Roman je stigao i skupiti jako dobre rane kritike. “To je provorazredna zabava koja ima za poručiti nešto vrlo važno. Svi bi to trebali saslušati.” – The Washington Post. “King zadivljuje s najtraumatičnijom pričom s klincima koji trijumfiraju nad zlom, nakon romana Ono.” – Publisher’s Weekly.

“Oduševljen sam što mogu raditi s Jackom i Davidom, kreativnom ekipom koja stoji iza serije Mr. Mercedes. Razmišljamo vrlo slično, i vjerujem kako će The Institute postići veliki uspjeh.” – izjavio je sam Stephen King.

The Institute

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics