Novi hibridni model prikazivanja filmova istovremeno na HBO Maxu i kinima!

Ova godina je bila vrlo neugodna, i dok ju polako privodimo kraju stiže ekskluzivna vijest koja barem za nas publiku nije uopće loša. Što se pak kinoprikazivača tiče, e to je već neka druga (skoro pa horor) priča. Dakle, u prilično neočekivanom potezu Warner Bros. Picture Group se odlučio da neće riskirati ni s idućom godinom, te su donijeli kontroverznu i sasvim sigurno značajnu odluku, bez presedana, da će svu njihovu filmsku postavu za 2021. istovremeno plasirati ekskluzivno na HBO Max i u kina. Svaki njihov naslov će tako izaći na isti datum kako na platformi HBO Max tako i u kinima. Treba istaknuti kako to nije model za koji se očekuje da će se nastaviti nakon 2021. godine, nego model koji je bio nužan s obzirom na pandemiju i njezine učinke. Ukratko, hibridni model HBO Max/kina je privremeno rješenje za još uvijek aktualnu krizu. No činjenica jest da će taj potez imati veliki utjecaj na filmsku industriju. Također teško da će se duh samo tako lako dati vratiti u svjetiljku nakon 2021. godine. Za sada je ovaj potez povukao samo Warner Bros., ostaje vidjeti kako će reagirati ostali veliki igrači poput Disneyja i Universala.

“Nakon razmatranja svih dostupnih opcija i predviđanja vezana uz odlaske u kina tijekom 2021. godine, došli smo do zaključka da je ovo najbolji način za prikazivanje filmova za WarnerMediu u sljedećih 12 mjeseci. Još važnije, planiramo donijeti gledateljima 17 izvanrednih filmova tijekom cijele godine, dajući im mogućnost izbora i moć da odluče kako žele uživati ​​u tim filmovima. Naš je sadržaj izuzetno vrijedan, osim ako sjedi na polici i nitko ga ne gleda. Vjerujemo da ovaj pristup najbolje služi našim fanovima, podržava izlagače i filmaše te poboljšava HBO Max iskustvo stvarajući vrijednost za sve.” – izjavio je Jason Kilar, izvršni direktor kuće WarnerMedia.

Filmovi koji će iduće godine izaći isti dan na platformu HBO Max i kino dvorane su: The Suicide Squad, The Matrix 4, Dune, Godzilla vs. Kong, Space Jam: A New Legacy, Little Things, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Mortal Kombat, Those Who Wish Me Dead, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, In the Heights, Reminiscence, Malignant, The Many Saints of Newark, King Richard i Cry Macho.

HBO Max je za sada dostupan samo na američkom tržištu. Doduše friško je izašla i najava da će se u drugoj polovici 2021. godine započeti s unapređivanjem HBO streaming usluga u Europi u HBO Max. Ta platforma će tako zamijeniti ostale streaming platforme HBO-a u srednjoj i istočnoj Europi te nordijskim zemljama. “Do kraja godine obje će te regije biti vrlo aktivne” – izjavio je Andy Forssell tijekom Web Summit konferencije ovaj četvrtak.

HBO Max
Kliknuti za uvećanje!

Check Also

His Dark Materials: finalni trailer za 3. sezonu serije!

Ovo je posljednja pobuna! BBC je danas objavio finalni trailer za treću i ujedno posljednju …

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics