Novi detalji Star Trek renesanse

Dok se pržimo na tropskim temperaturama, stiglo nam je Trek osvježenje. Ravno s Deadline „Crew Call“ podcasta, alfa i omega franšize, Alex Kurtzman, obavijestio nas je o napretku na Posljednjoj granici. Od dugoočekivanog Star Trek: Picard, pa do animiranih serija, dobili smo pregršt novih informacija, kao pripreme za impulsnu brzinu – Comic-Cona u San Diegu sljedećeg mjeseca.

Pa krenimo redom. Govoreći o nadolazećem Picard serijalu, koji nas očekuje krajem godine, Kurtzman je naglasio kako će se razlikovati od „Star Trek: Discoveryja“, i biti puno kontemplativnije prirode od svog prethodnika. Ono što je posebno zanimljivo je naglasak na ansambl. Picard, tj. Sir Patrick Stewart glavni je lik serijala. Ali Kurtzman je istaknuo da će posebna pažnja biti dana i ostalim likovima okupljenim oko njega. Kurtzman je nastavio hvaliti glumačkog veterana, govoreći da je Stewart imao ogromni utjecaj na stvaranje „Picarda“, te da je radnja pomno izabrana upravo da prikaže našeg omiljenog kapetana na novom mjestu, i u drugačijoj ulozi. Jer puno se toga dogodilo u godinama nakon „Nemesisa“. Tako ćemo imati priliku vidjeti lika na kojeg su utjecale stare stvari, ali i nove, lika koji se razvio u koliziji ta dva aspekta.
Također je zanimljiva Kurtzmanova napomena da je Picard u tom razdoblju donio neke upitne odluke, ali da ćemo kroz seriju, mi gledatelji shvatiti zašto ih je donio. Prisjetimo se, serija Star Trek: Picard je smještena u 2399. godinu, a radnja bi se trebala fokusirati na događaje koji su uslijedili nakon eksplozije Hobusa, što znači da bi u prvi plan nakon dugo vremena mogli ponovno doći Romulanci.

Kurtzman se naravno, osvrnuo i na flagship franšize, Star Trek: Discovery. Tako smo imali prilike saznati da je rad na trećoj sezoni napredovao, s pet napisanih epizoda. Posebno zanimljiv je komentar vezan uz jednog od najboljih likova prošle sezone, kapetana Christophera Pikea, kojeg je maestralno odglumio Anson Mount. Kurtzman nije išao u detalje, ali je izjavio da su svijesni fanovske peticije za Pikeov spin-off koja je u kratko vrijeme prikupila više od 30.000 potpisa. Znači li to da bi mogli dobiti toliko željeni serijal s Pikeom, Spockom i Number One u glavnim ulogama? Teško je reći, ali ovakva izjava ohrabruje.

Kurtzman se potom osvrnuo na projekte koji su još u ranoj fazi – animirane serijale. Oba projekta su još u ranoj fazi, što se poklapa s Kurtzmanovom strategijom da obogaćuje Trek univerzum postepeno, malim koracima. Podsjetimo se, radi se o desetogodišnjem planu u kojemu CBS planira Star Trek pretvoriti u izuzetno moćnu franšizu, i razlog za odabir CBS All Accessa. A upravo su animirani projekti jedan od glavnih elemenata tog plana. Prvi projekt je Star Trek: Lower Decks, koji potpisuje Mike McMahon (Rick&Morty). „Lower Decks“ zamišljen je kao humoristični serijal za stariju publiku (Kurtzman je uz smijeh rekao od 11 do 70 godina). Plan je da se napravi nešto što Trek nikad prije nije napravio, te da se radnja događa cijelo vrijeme upravo na donjim palubama broda, koji je jedan od najmanje važnih brodova Zvjezdane flote. Nažalost, nismo dobili više informacija o ovom zanimljivom projektu.

No to ne važi za drugi animirani serijal, namijenjen mlađoj publici. Još neimenovani Nickelodeon show na kojem rade braća Hageman (The Lego Movie, Trollhunters, Ninjago) baviti će se skupinom odmetnutih tinejdžera koji naiđu na napušteni brod Flote, te njime krenu u potragu za avanturom, smislom i spasenjem. Ono što je posebno zanimljivo je stil animacije animiranog serijala. Prema Kurtzmanu, očekuje nas odlična CGI animacija i to ni više ni manje nego na razini Netflixovog „Love, Death and Robots“!

Naposljetku, Kurtzman se osvrnuo i na nadolazeće Short Treks epizode. Nova informacija je da nas umjesto dvije, očekuje čak šest. Dvije su animirane, ali imati će drugačiji stil animacije od najavljenih animiranih serijala. Jedan od režisera je proslavljeni kompozitor Michael Giacchino, dok drugu radi „Discovery“ veteran Olatunde Osunsanmi. Te dvije epizode biti će namijenjene više djeci nego odraslima, što bi nam moglo dati uvid u novu sferu Treka.

Posljednja granica nikada nije bila tako uzbudljiva!

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics