Novi detalji i fotografije iz filma “Star Wars: The Last Jedi”

Samo nas pet mjeseci dijeli od filma “Star Wars: The Last Jedi“, a kako smo zadnji video i postere dobili tijekom trajanja D23 Expo konvencije, već je i bilo vrijeme da nas Disney razveseli nečim novim. Ovaj puta materijali stižu preko Entertainment Weeklyja, koji je uz više nego pristojan broj ekskluzivnih fotografija, i dvije alternativne jesenske naslovnice za njihov časopis koje krase Luke Skywalker (Mark Hamill) i Rey (Daisy Ridley) plasirao i nešto novih informacija.

Redatelj Rian Johnson otkrio je da je jedna od odrednica filma i ‘rizik’ upoznavanja svojih heroja. 30 godina nakon Endora, Luke nije više ono što je bio. On je slomljen tim traumatičnim doživljajem, od uništenja novog reda Jedija, do vjere u ‘izabranog'(svog nećaka Bena) koja se na kraju pokazala potpuno krivom.

“Luke je učinio veliku grešku misleći da je njegov nećak ‘izabrani’, te je sve što je imao i mogao investirao u njega. Nešto slično kao i Obi-Wan. A na kraju je izdan, i to s vrlo tragičnim posljedicama. Luke se smatra odgovornim. To je primarana zapreka za njegovo vraćanje svijetu, i ponovno zauzimanje njegovog mjesta u hijerarhiji Jedija. Ta krivnja, taj osjećaj da je njegova krivica što nije otkrio mračnu stranu u svom nećaku, dok nije bilo prekasno.”

Jedna od zanimljivijih fotografija je ona koja prikazuje Kylov (Adam Driver) novi svemirski brod TIE Silencer, koji je napravljen prema uzoru na Vaderov TIE Fighter. Upečatljiva je i slika Snokeovih (Andy Serkis) crvenih gardista odnosno Pretorijanske garde koja djelom podsjeća na samuraje, jer je to od dizajnera kostima zatražio sam redatelj Rian Johnson. No ne izgledaju samo zlikovci i njihovi brodovi upečatljivo. Na slatke Porgove smo već dobili prvi pogled kroz video iza scene i koncept artove, a sada imate prilike vidjeti kako točno izgledaju u konačnici. Porgovi malo podsjećaju na pingvine, i autohtona su vrsta na planetu Ahch-To. Redatelj Epizode VIII je ideju za Porgove dobio pregledavajući lokacije za snimanje u Irskoj, gdje je na otoku Skellig primijetio zanimljive ptice.

“Ako odete na Skellig u određeno doba godine, otok je prepun tupika, koji su jednostavno preslatki. Shatio sam da su zapravo dio otoka i pomislio da tako nešto moram ubaciti u film, i tako su nastali Porgovi.”

No na planetu Ahch-To nećemo susresti samo slatke Porgove, nego i tkz. Čuvare (The Caretakers) koji su tamo prisutni tisućama godina, te se u suštini brinu za građevine na otoku. Oni su malo više antropomorfni nego Porgovi, i svi su ženke koje svojom odjećom asociraju na opatice.

Ovih dana nas očekuje još više materijala. Za sutra je već najavljeno otkrivanje novih detalja vezanih uz posljednje pojavljivanje pokojne Carrie Fisher kao Leie Organe.

Star Wars: The Last Jedi u našu galaksiju stiže 15. prosinca.

Check Also

Novi, prekrasni trailer za HBO-ovu animiranu seriju Scavengers Reign!

HBO Max nedavno je objavio novi, prekrasni teaser trailer za animiranu seriju za odrasle Scavengers …

SF serija Beacon 23 ima novi dom i datum premijere!

SF serija Beacon 23 imala je težak put do malih ekrana. Inicijalno je naručena 2020. …

One comment

  1. “Luke je učinio veliku grešku misleći da je njegov nećak ‘izabrani’, te je sve što je imao i mogao investirao u njega. Nešto slično kao i Obi-Wan. A na kraju je izdan, i to s vrlo tragičnim posljedicama. Luke se smatra odgovornim. To je primarana zapreka za njegovo vraćanje svijetu, i ponovno zauzimanje njegovog mjesta u hijerarhiji Jedaja. Ta krivnja, taj osjećaj da je njegova krivica, da nije otkrio mračnu stranu u svom nećaku, dok nije bilo prekasno.”

    Znači, čeka nas još recikliranja notorne i prilično porazne činjenice da su Jediji (a ne “jedaji”) zapravo obični luzeri i šeprtlje, ni do koljena Sithima, kad je u pitanju vladanje Silom. Krasno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics