Nova Star Trek serija dolazi 2017., ali u koji svemir će biti smještena i je li to najbitnije pitanje?

 

03112015_Star_Trek_cbs_post

Vijest da se Star Trek vraća na male ekrane nas je pošteno stresla, poput fazora namještenih na omamljivanje. Iako je vijest objavljena tek jučer odjeknula je tako snažno da čisto sumnjamo da postoji fan koji ne zna da je CBS ne samo potvrdio povratak kultnog serijala, nego je i postavio datum premijere na siječanj 2017. godine.

No sada se postavlja pitanje, što to znači? Star Trek svemir je toliko velik i viđen je iz toliko različitih kutova da su mogućnosti zapravo neograničene. Ok, možda ipak naziremo neke obrise. Najavljeno je da će serija predstaviti potpuno nove likove koji će tražiti nove maštovite svjetove i civilizacije, i pri tome istraživati suvremene teme koje su već godinama zaštitni znak franšize. Dakle, dobit ćemo nove likove, ali to ne znači da nas možda neće iznenaditi s pokojim starim, jer to ne bi bilo strano ovom kultnom serijalu. Također rečeno je da nema poveznica s najnovijom filmom “Star Trek Beyond” koji u kina stiže na ljeto iduće godine, ali ni to ne znači da možda neće biti postavljeni u isti svemir, samo bez dodirnih točaka.

Sada nas vjerojatno najviše intrigira i muči pitanje u koji svemir će zapravo serija biti smještena: originalnu seriju, novu generaciju, DS9, Voyager, Enterprise, Abramsov alternativni svemir ili možda daleku budućnost? Iako svaki fan sasvim sigurno ima svoju najdražu opciju (koju ste naravno pozvani podijeliti s nama u komentarima) što dulje razmišljamo o tome čini se da je možda bitnije kako će cijela stvar biti postavljena i da li će uspijeti prenijeti ‘duh’ serije koji se po našem mišljenju izgubio u novijim filmovima koliko god oni zabavni bili.

Nama je serija ipak nešto gotovo sveto, nešto što je poticalo pozitivne promjene u društvu kako i tehnologijama, nešto što nas je prikovalo uz ekrane da nismo na ništa drugo ni pomišljali čak i kada bi epizoda završila još smo neko vrijeme obitavali u tom čudesnom svijetu. Da, to je svijet u kojem bi željeli živjeti i kako onda ne misliti o njemu, kako ne sanjati da smo tamo, i pri tom ne mislimo samo na bespuće svimira i odgovore na tolika pitanja, nego mislimo na društvo za koje se potajno nadamo da ćemo konačno smoći snage da se za njega izborimo.

Dok čekamo na prvu sliku, teaser ili trailer nove serije, ovo je zapravo fantastično vrijeme da se podsjetimo kako je to izgledalo u začetku, sad već davne 1966. godine. Do sljedeće zvjezdane avanture…

Živite dugo i berićetno!

Star Trek: The Original Series Opening45 years ago, Star Trek premiered with a few simple words that inspired generations. LLAP

Posted by Star Trek on Thursday, September 8, 2011

Check Also

Doctor Who: novi trailer za specijalne epizode povodom 60. godišnjice!

BBC je objavio novi trailer za trio posebnih epizoda povodom obilježavanja 60. godišnjice serije Doctor …

Loki: novi teaser za 2. sezonu otkriva da vrijeme ističe!

Trailer za drugu sezonu Disneyjeve serije Loki dobili smo u srpnju, a sada kada nas …

2 comments

  1. Ja također smatram da bi seriju trebalo stavit u prime universe poslije Voyagera tj. Nemesisa. Što se radnje tiče, bilo bi dobro da je na tragu Deep Space 9-a, ali da je smještena na brodu (po mogućnosti Sovereign klasi :D).

  2. Što se mene tiče idealna situacija bi bila: stari univerzum poslije Voyagera + novi produkcijski standardi (ali ne bih imao ništa protiv remakea/reboota u starom univerzumu,…). Uglavnom želim visokobuđetnu seriju koja djeluje ozbiljnije i mračnije, nešto na tragu Battlestar galacticae i recimo Enterprisea (ali bolje :D). Kad kažem enterprise mislim na epizode poput: Fight or flight, Silent enemy, Dear doctor, Fallen hero itd, dakle bez sulibana, xindia i sl. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics