Nova Kingova adaptacija je na pomolu – “The Talisman”

Najezda Kingovih adaptacija ne posustaje. Više nema dvojbe, 2017. godina je njegovu popularnost digla na još višu razinu. Doduše ovaj puta se radi o filmskoj adaptaciji mračnog fantasy romana “The Talisman” kojeg je Stephen King napisao u suradnji s Peterom Straubom.

Amblin Entertainment angažirao je Josha Boonea (Fault in Our Stars) za pisanje scenarija, a očekuje se da će ga dopasti i režiranje filma. Boone nije stranac u Kingovom svemiru, dapače prije ovog projekta angažiran je za pisanje scenarija i režiranje adaptacije kultnog postapokaliptičnog romana “The Stand“, dok isti nije stavljen na čekanje. Nakon toga Boone je preuzeo pisanje scenarija za “Revival” koji se trenutno nalazi u produkciji.

Oslonivši se na klasike američke, ali i svjetske omladinske literature, Pustolovine Toma Sawyera te Pustolovine Huckleberryja Finna Marka Twaina, Straub i King u Talismanu grade svijet na razmeđi između američke svakodnevice – detaljno opisane i teksturirane brojnim referencama na popularne proizvode, TV-serije, slatkiše – i nepostojećeg svijeta Teritorija. Glavni junak Talismana, Jack Sawyer, otkriva postojanje toga drugog svijeta u trenutku dok mu majka umire od raka, i kreće na put preko pola SAD-a ne bi li je pokušao spasiti. Pri tome dobiva pomoć od tajnovitog blues-svirača Speedyja Parkera, koji mu otkriva kako je njegova majka – u našem svijetu poznata kao “kraljica B-filmova” – istovremeno, zapravo, i prava kraljica u svijetu Teritorija, također bolesna i na samrti, te će Jack, spašavajući jednu od njih, zapravo spasiti obje.

Talisman je kod nas izdala Zagrebačka naklada, u prijevodu Milene Benini. Roman možete kupiti na Inverzijinom webshopu, i to na akcijskoj cijeni.

Check Also

Bird Box Barcelona: prvi teaser trailer za Netflixov spin-off

Netflix je objavio prvi teaser trailer za Bird Box Barcelona, spin-off postapokaliptičnog horor filma iz …

Ahsoka: novi pogled i detalji serije!

Još od posljednje epizode serije Star Wars: Rebels, fanovi se pitaju gdje je nestao Ezra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics