Nova Kingova adaptacija je na pomolu – “The Talisman”

Najezda Kingovih adaptacija ne posustaje. Više nema dvojbe, 2017. godina je njegovu popularnost digla na još višu razinu. Doduše ovaj puta se radi o filmskoj adaptaciji mračnog fantasy romana “The Talisman” kojeg je Stephen King napisao u suradnji s Peterom Straubom.

Amblin Entertainment angažirao je Josha Boonea (Fault in Our Stars) za pisanje scenarija, a očekuje se da će ga dopasti i režiranje filma. Boone nije stranac u Kingovom svemiru, dapače prije ovog projekta angažiran je za pisanje scenarija i režiranje adaptacije kultnog postapokaliptičnog romana “The Stand“, dok isti nije stavljen na čekanje. Nakon toga Boone je preuzeo pisanje scenarija za “Revival” koji se trenutno nalazi u produkciji.

Oslonivši se na klasike američke, ali i svjetske omladinske literature, Pustolovine Toma Sawyera te Pustolovine Huckleberryja Finna Marka Twaina, Straub i King u Talismanu grade svijet na razmeđi između američke svakodnevice – detaljno opisane i teksturirane brojnim referencama na popularne proizvode, TV-serije, slatkiše – i nepostojećeg svijeta Teritorija. Glavni junak Talismana, Jack Sawyer, otkriva postojanje toga drugog svijeta u trenutku dok mu majka umire od raka, i kreće na put preko pola SAD-a ne bi li je pokušao spasiti. Pri tome dobiva pomoć od tajnovitog blues-svirača Speedyja Parkera, koji mu otkriva kako je njegova majka – u našem svijetu poznata kao “kraljica B-filmova” – istovremeno, zapravo, i prava kraljica u svijetu Teritorija, također bolesna i na samrti, te će Jack, spašavajući jednu od njih, zapravo spasiti obje.

Talisman je kod nas izdala Zagrebačka naklada, u prijevodu Milene Benini. Roman možete kupiti na Inverzijinom webshopu, i to na akcijskoj cijeni.

Check Also

Prvi pogled na Appleovu seriju Time Bandits, remake kultnog filma Terryja Gilliama

Da Apple radi na remakeu Time Banditsa to već vjerojatno znate, ali možda ste propustili …

Pripremite se za kaos s novim trailerom za Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je objavio puni trailer za film Beetlejuice Beetlejuice, originalno poznat kao Beetlejuice 2. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics