Počinje nova filmska sezona na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Ljetna pozornica Tuškanac, u subotu 09. lipnja u 22:00 h započinje novu sezonu filmskih projekcija, koju otvara s provjereno fantastičnim dugometražnim animiranim filmom Otok pasa (Isle of Dogs) Wesa Andersona. Radnja uvrnute stop-animacije inspirirane Japanom i filmovima Miyazakija i Kurosawe smještena je distopijsku budućnost, a prati 12-godišnjeg dječaka koji nakon protjerivanja pseće vrste s japanskog otočja traga za svojim najdražim ljubimcem. Mi smo film imali prilike premijerno pogledati jučer u sklopu Animafesta, jer nismo mogli dočekati subotu, unatoč tome što je projekcija pod zvijezdama primamljivija. Naša preporuka kako za film, tako i za lokaciju. Također s obzirom da je i subotnja projekcija u sklopu Animafesta imat ćete priliku saznati i zanimljivosti vezane uz film, kao npr. koliko setova je bilo potrebno da bi mogli uživati u ovom ostvarenju, ili koliko je Anderson zahtjevan redatelj…

U nedjelju, 10. lipnja u 21:30 h, i u petak 15. lipnja u 21:30 h na rasporedu je Jurski svijet: Pad kraljevstva (Jurassic World: Fallen Kingdom), nastavak jedne od najuspješnijih filmskih franšiza u povijesti. S obzirom da je film tek stigao u domaća kina ovaj četvrtak tada ako već niste spremno pojurili na premijeru svakako probajte uhvatiti jednu od ovih predstava u najljepšem gradskom kinu pod vedrim nebom. Radnja filma odvija se četiri godine nakon uništenja luksuznog parka Jurassic World. Isla Nublar je sada napušten od strane ljudi i dinosauri slobodno lutaju otokom. Kada probuđeni vulkan zaprijeti uništiti sva prapovijesna bića koja žive na otoku, Claire i Owen zaputit će se u misiju spašavanja. Ekspedicija će uslijed spašavanja otkriti zavjeru koja prijeti vratiti naš planet u opasno doba neviđeno od pretpovijesnog razdoblja.

Nakon Otoka pasa i Jurskog svijeta, do kraja lipnja na Ljetnu pozornicu Tuškanac stiže i cijeli niz atraktivnih naslova iz aktualne kino-distribucije: Solo: priča iz ratova zvijezda (Solo: A Star Wars Story), spin-off popularnog filmskog svemira, Deadpool 2, nastavak znanstvenofantastične akcijske avanture o Marvelovom superjunaku s mračnim smislom za humor.

Kao i prošle godine tijekom ljetnih mjeseci Ljetna pozornica Tuškanac bit će frekventno okupljalište ljubitelja filmskih festivala te će nakon Animafesta ugostiti 27. Dane hrvatskog filma, Fantastic Zagreb Film Festival, Reviju europskog filma, Zagrijavanje za Motovun Film Festival i Zagreb Film Festival.

Ljetna pozornica Tuškanac

Projekcije filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac počinju u 21:30 h odnosno u 22:00 h. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac sat i pol prije projekcije. Projekcije su dog-friendly, a raspored potražite na linku.

Check Also

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

9. izdanje konvencije Pandakon

Ovogodišnji Pandakon održava se 14. i 15. rujna, na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics