Nosferatu: prvi pogled na remake pod redateljskom palicom Roberta Eggersa

Jedan od najočekivanijih horora koji stiže iduće godine je svakako remake filma Nosferatu. Režiser i scenarist je Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse, The Northman), a i glumačka postava je vrlo zanimljiva. Tako ćemo u ulozi grofa Orloka aka Nosferatua gledati Billa Skarsgårda, koji već ima iskustva s tumačenjem kultnih čudovišta. U fokusu filma je lik Ellen Hutter koju glumi Lily-Rose Depp, dok nas u ostalim ulogama očekuju Nicholas Hoult kao Thomas Hutter, Ellenin muž i Aaron Taylor-Johnson kao Friedrich Harding, bogati brodski trgovac koji je ujedno i Thomasov prijatelj. Ta mala skupina odjednom će se naći u najmračnijim trenutcima života kada se suoče s legendarnim bićem moćnijim od svega što su mogli zamisliti.

Empire nam je netom dao prvi pogled na film, u vidu ekskluzivne fotografije koja otkriva lik Ellen, dok također zadirkuje ikonskim kandžama Nosferatua.

Nosferatu Roberta Eggersa gotička je priča o opsjednutosti između uklete mlade žene u Njemačkoj iz 19. stoljeća i drevnog transilvanijskog vampira koji je uhodi, donoseći sa sobom neizreciv užas.

Za razliku od prethodnih verzija priče, ova adaptacija će se usredotočiti na Ellen i njezinu perspektivu dok ju progoni vampir. “To je još više Ellenina priča nego prethodne verzije.” – zadirkuje Eggers. “A Lily-Rose je apsolutno fenomenalna.”

“Da, to je zastrašujući film. To je horor film. To je gotički horor film. I doista mislim da već dugo nije postojao gotički film stare škole koji je zapravo zastrašujući. I mislim da će većina publike smatrati da je to ovdje slučaj.” – izjavio je redatelj za časopis Empire.

A redatelj je imao nešto za reći i o transformaciji Billa Skarsgårda. “Reći ću da se Bill toliko transformirao da se bojim da možda neće dobiti zasluge koje zaslužuje jer jednostavno… on nije tu. Želio je odati počast onima koji su došli prije njega. Sve je to vrlo suptilno. Ali mislim da je glavna stvar što je on još više vampir iz naroda. Po mom mišljenju, on izgleda kao mrtvi transilvanijski plemić, i to na način na koji nikada nismo vidjeli, kako bi stvarni mrtvi transilvanijski plemić izgledao i kako bi bio odjeven.”

Nosferatu u kina stiže 2024. godine, točan datum još nije poznat. Također, u filmu ćemo uz gore spomenute glumce gledati i Willema Dafoea, Emmu Corrin, Simona McBurneyja i Ralpha Inesona.

Nosferatu

Check Also

Furiosa: prvi trailer za prikvel hita Mad Max: Fury Road

O kakav dan! Warner Bros. je u sklopu eventa CCXP u Brazilu objavio prvi teaser …

Fallout: otkriven je sinopsis i galerija fotki za Amazonovu adaptaciju

Prvi pogled na Amazonovu seriju Fallout smo tehnički dobili još prošle godine kada je objavljena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics