Nominacije za ovogodišnju nagradu Emmy s žanrovskim predznakom

Danas su objavljene nominacije za najvažniju televizijsku nagradu – Emmy. Što se žanra tiče on je prošao vrlo solidno. I pritom ne mislimo samo na one uobičajne kategorije u kojima žanr i inače dobro kotira poput šminke, montaže, miksanja zvuka, kostima i sl. Ovaj puta žanr je ostvario dobar rezulatat i u najvažnijim kategorijama.

Severance, Squid Game i Stranger Things se nalaze među nominiranima za najbolju dramsku seriju. Squid Game je ujedno i prva nominirana serija u toj kategoriji koja nije na engleskom jeziku. Za glavne uloge u kategoriji dramske serije nominirani su Lee Jung-jae (Squid Game) i Adam Scott (Severance). Za sporednu ulogu za dramsku seriju naminirani su Park Hae-soo (Squid Game), Oh Yeong-su (Squid Game), Jung Ho-yeon (Squid Game), John Turturro (Severance), Christopher Walken (Severance) i Patricia Arquette (Severance).

What We Do in the Shadows se potpuno zasluženo našao među nominacijama za najbolju humorističnu seriju. No, unatoč izvrsnoj glumačkoj postavi What We Do in the Shadows nije dobio niti jednu nominaciju u nekoj od kategorija za glumce. Ali serija je zato dobila dvije nominacije u kategoriji scenarija: Sarah Naftalis za epizodu The Casino i Stefani Robinson za The Wellness Center.

Zanimljivo je da je u kategoriji limitirane serije nominaciju za najboljeg glumca dobio Himesh Patel za Station Eleven. A kad smo već kod Station Eleven tu je nominaciju za scenarij ostvario Patrick Somerville za Unbroken Circle, dok je Hiro Murai nominiran u kategoriji najbolje režije za Wheel Of Fire.

Ako vas zanima kako su prošle nominacije za žanrovske serije s Disney Plus platforme onda ih trebate tražiti uglavnom u animiranoj kategoriji. What If…? je dobio nominaciju za najbolju animiranu seriju, a Star Wars: Visions je nominiran u kategoriji kratke animirane forme. Veliki igrači iliti Loki, Moon Knight, Hawkeye i The Book of Boba Fett se nisu iskazali u glavnim kategorijama, nego u tehničkim kategorijama. Za Lokija i Moon Knight izdvajamo njihove nominacije u kategoriji najboljeg direktora fotografije.

Glazbena supervizorica Stranger Thingsa Nora Felder nominirana je za Chapter Four: Dear Billy, epizodu koja je Kate Bush dovela do novog osvajanja top lista i nove generacije fanova. Stranger Things je također nominiran za najbolju glumačku postavu, zajedno sa serijom Severance.

A treba spomenuti i dvije nominacije u kategoriji najboljeg dizajna špice gdje su se našle serije Cowboy Bebop, Foundation, Lisey’s Story i Severance.

I kad smo već kod Severancea koji je jako dobro prošao s nominacijama, ako već niste pročitajte naš osvrt koji toplo preporučuje gledanje.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics