Noć knjige: Mitopeja, Hangar 7 i SFera predstavljaju najnovije projekte

Noć knjige u Velikom Tolku 23. travnja bit će za sve ljubitelje žanrovske literature nezaboravan događaj. Mitopeja će uz priču o svojoj izdavačkoj politici predstaviti treću knjigu, Medvjed i Slavuj Katherine Arden koja će se pridužiti razgovoru s publikom putem Skypa. Roman Medvjed i Slavuj su urednici Amazona proglasili najboljom knjigom u fantasy žanru u prošloj godini pa je za svaku pohvalu pothvat da roman tako brzo bude preveden na hrvatski jezik. S obzirom da Mitopeja svaku svoju knjigu prvo objavljuje u posebnom, luksuzom izdanju (do sada su to bile Nordijska mitologija Neila Gaimana i Pokopani div Kazua Ishigura), očekujte da će i Medvjed i Slavuj biti pravo malo umjetničko djelo koje isprepliće fantastiku i mitove srednjevjekovne Rusije. Naomi Novik, nagrađivana žanrovska autorica je za prvi roman Katherine Arden izjavila: “Prekrasna zimska priča, puna magije, čudovišta i oštrih rubova koji omeđuju odrastanje”.

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera predstavit će jubilarni, 40. SferaKon, najveću domaću žanrovsku konvenciju s brdom predavanja, promocija, tribina, dobrog cosplaya, radionica i zabave. Već tradicionalno, svi će posjetitelj uz ulaznicu dobiti zbirku spekulativne fikcije, 24. po redu. Ovogodišnja zbirka s temom transhumanizma sadrži priče već renomiranih imena ali i nekih novih autora i autorica pa nam se pridružite u Velikom Tolku da doznate više. Između ostalih, gost ovogodišnjeg SferaKona je i nagrađivani britanski autor Adrian Tchaikovsky čiji će roman Djeca vremena koji je dobio prestižnu nagradu Arthur C. Clarke objaviti i predstaviti na SFeraKonu Hangar 7.

Hangar 7 će za Noć knjige predstaviti prvu knjigu u serijalu Demonski ciklus Petera V. Bretta. Brett je objavom romana Oslikani čovjek, 2008. godine napravio pravu malu pomutnju na fantasy sceni. Neobična priča o demonima koji su se pojavili nakon što su ih ljudi u dalekoj prošlosti porazili doživjela je ovacije čitatelja i kritike pa se gotovo preko noći našao na listi najčitanijih autora, uz bok G. R. R. Martinu, Sandersonu, Abercrombiju, Rothfussu. I to zasluženo. Brett je serijal zatvorio s petom knjigom koja je objavljena prošle godine, a Hangar 7 planira prevesti sve knjige. I ne samo to, već i sve objavljene novele kao i novu trilogiju o kojoj će više riječi biti na događanju. Pored Bretta, Hangar 7 će najaviti i svoje planove za ovu godinu, treću knjigu serijala Prostranstvo, Vrata Abadona, između ostalog prvi roman u serijalu Mistborn Brandona Sandersona, zatim cjelokupni Hyperion kantos Dana Simmonsa u novom prijevodu, zbirke priča Roberta Howarda, H.P. Lovecrafta, ali i Zemljomorje Ursule K. Le Guin. Naravno ima toga, pa stoga nemojte propustiti Noć knjige u velikom Tolku uz potoke raznovrsne craft pive i gratis kokice. Ne paničarite, imamo brdo knjiga…

Program počinje u 19:00 sati, a uz predstavljanja i razgovore očekuju vas i prigodni popusti nakladnika Mitopeje i Hangara 7.

lokacija >

Check Also

Finalisti nagrade Locus za 2024. godinu

Svake godine dodjeljuje se jedna od najprestižnijih žanrovskih književnih nagrada – Locus Award. Za sada …

Nominacije za nagradu Hugo 2024.

Objavljeni su finalisti za prestižnu žanrovsku nagradu Hugo 2024., Lodestar Award za najbolju knjigu za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics