Ovih dana se šuškalo o seriji Harry Potter, ali na žalost ništa od toga

Nadamo se da niste prije reda počeli skakati od sreće i mahati štapićima. Prije svega par dana je prema izvorima portala We Got This Covered objavljeno kako postoji potencijal za još veće širenje svemira Harryja Pottera. Točnije, da izgleda kako je Warner Bros. u vrlo ranoj fazi razvoja serije Harry Potter, i to za potrebe njihove nadolazeće streaming platforme.
Nadalje, navodilo se kako je riječ o prikvelu koji bi se uglavnom odvijao u Hogwartsu te u nekim dijelovima Europe. Također navedeno je da se očekuje da će priča pratiti potpuno nove likove, te bi zapravo jedina poveznica s originalnim filmovima bila isti svemir u kojem se nalaze i knjige.

No, ništa od svega toga, barem ne u skorije vrijeme. Warner Bros. se u međuvremenu oglasio te preko svog glasnogovornika poručio sljedeće:
“Ne postoje planovi za razvijanje serije Harry Potter, te su suprotni izvještaji čiste spekulacije.”

Harry Potter franšiza doduše živi i bez potencijalne serije na vidiku, zahvaljujući filmskom serijalu “Fantastic Beast“, ali i najavljenoj novoj seriji elektronskih knjiga autorice J.K. Rowling. No nije riječ o klasičnim knjigama u elektronskom formatu, nego o kratkim pričama:

  • “Harry Potter, A History of Magic – A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts”
  • “Harry Potter, A History of Magic – A Journey Through Potions and Herbology”
  • “Harry Potter, A History of Magic – A Journey Through Divination and Astronomy”
  • “Harry Potter, A History of Magic – A Journey Through Care of Magical Creatures”

Ove priče se bave istraživanjem popularnih predmeta iz Hogwartsa kao što su: Čarolije i Obrana od mračnih sila, Čarobni napitci i Travarstvo, Proricanje sudbine i Astronomija te Skrb za magična stvorenja. Kako je Pottermore svojedobno i najavio, nove priče će nas “još jednom vratiti natrag kroz vrijeme kako bi naučili više o tradicionalnom folkloru i magiji prisutnom u srcu priča o Harryju Potteru.” Priče su popraćene s prekrasnim ilustracijama umjetnika Rohana Daniela Easona. Prva dva naslova su postala dostupna na Amazonu već 27. lipnja, dok su preostala dva dostupna za prednarudžbu, a izlaze 27. srpnja i 22. kolovoza.

Harry Potter

Check Also

Prvi teaser trailer za film The Toxic Avenger!

Legendary Entertainment objavio je prvi teaser trailer za superherojski film The Toxic Avenger. Riječ je …

Doctor Who: novi trailer za specijalne epizode povodom 60. godišnjice!

BBC je objavio novi trailer za trio posebnih epizoda povodom obilježavanja 60. godišnjice serije Doctor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics