Netflixova serija The Fall of the House of Usher je startala s produkcijom!

Serija The Fall of the House of Usher je prvi puta najavljena prošle godine. Riječ je o najnovijoj suradnji između Mikea Flanagana i Netflixa, koji su se ponovo ujedinili kako bi oživili još jedan klasik horora. Flanagan je za Netflix prethodno adaptirao djela Shirley Jackson i Henryja Jamesa te radi na adaptaciji djela Christophera Pikea. Ova nova limitirana serija iako nosi naziv specifične kratke priče Edgara Allana Poea će crpiti inspiraciju iz više njegovih djela. Izvršni producenti su Flanagan, Trevor Macy, Emmy Grinwis i Michael Fimognari. Danas je objavljena i prva fotografija sa seta, što znači da je serija krenula u produkciju. Fotku koja nam je okrila logo serije je na svom Twitteru objavila glumica Kate Siegel (Midnight Mass) kako bi obilježila početak produkcije.

Već od ranije znamo da se serija sastoji od ukupno osam epizoda. Mike Flanagan i Michael Fimognari će svaki režirati po četiri epizode. Očekuje se da će produkcija na seriji trajati negdje do kraja svibnja, što znači da ćemo je na Netflixu gledati ili krajem ove godine ili početkom iduće. Zanimljivo je i to da je Flanagan nekoliko puta istaknuo da će The Fall of the House of Usher biti drugačiji projekt nego što gledatelji možda očekuju od njega:
“Mnoge stvari koje radim sporo sagorijevaju. Serija The Fall of the House of Usher je prva vatra. To je eksplozija. Ona je agresivna poput rock ‘n rolla, pretjerana preko svake mjere, vrlo nasilna i otkačenija od bilo čega što sam do sada napravio, i to puno.”

The Fall of the House of Usher je prvi puta objavljena 1839. godine u sklopu časopisa Burton’s Gentleman’s Magazine. Nakon toga priča je 1840. objavljena u zbirci Tales of the Grotesque and Arabesque Edgara Allana Poea.

Uz Siegel ćemo u seriji gledati: Carlu Gugino (The Haunting of Hill House), Mary McDonnell (Scream 4) kao Madeline Usher, Franka Langellu (Robot & Frank) kao Rodericka Ushera, Carla Lumblyja (Doctor Sleep) kao C. Augustea Dupina i Marka Hamilla (Star Wars) kao Arthura Pyma. Tu su i Rahul Kohli, T’Nia Miller, Robert Longstreet, Henry Thomas, Samantha Sloyan, Crystal Balint, Michael Trucco, Zach Gilford i Sauriyan Sapkota koje smo već imali prilike gledati u Flanaganovim projektima.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics