Netflixova serija Space Force zaokružuje glumačku postavu

Netflixova komična serija Space Force je najavljena još u siječnju ove godine. Tada smo saznali da će glavnu ulogu tumačiti ni manje ni više nego Steve Carell, te da će zajedno s Gregom Danielsom biti i tvorac nove serije. Greg Daniels je najavljen i kao showrunner te izvršni producent serije, a Howard Klein (The Office, The Mindy Project, Parks and Recreation) kao izvršni producent.

18. lipnja 2018. godine vlada je najavila osnivanje šeste grane američkih oružanih snaga – “svemirske snage” (Space Force). Cilj nove grane je braniti satelite od napada i obavljanje zadataka povezanih sa svemirom. Ili tako nešto slično. Ovo je priča o ljudima koji to trebaju postići.

Radnja serije je utemeljena na stvarnom zahtjevu predsjednika Donalda Trumpa. Upravo ta utemeljenost u stvarnosti ostavlja mogućnost da serija možda neće zagaziti u znanstvenofantastične vode, ali to još uvijek ne znamo. “Da bismo obranili Ameriku nije dovoljna puka prisutnost u svemiru, moramo zavladati svemirom.” – izjavio je Trump prilikom izdavanja direktive za stvaranjem “Space Commanda”, prvog koraka u kreiranju svemirskih snaga koje bi bile pod djelokrugom američkog ratnog zrakoplovstva.

Sada se polako ali sigurno zvjezdani tim okuplja. Netlix je netom objavio kako ćemo u glavnim ulogama imati priliku gledati Johna Malkovicha, Bena Schwartza, Tawny Newsome i Dianu Silvers. U ponavljajućim gostujućim ulogama očekuju nas Jimmy O. Yang (Silicon Valley), Don Lake (The Resident) i Alex Sparrow (UnREAL). Paul King će režirati dvije epizode serije, uključujući i pilot. Za sada je naručeno 10 epizoda serije, za koje se očekuje da će na Netflix stići 2020. godine.

Carell će tumačiti Marka R. Nairda, generala kojeg je Bijela kuća postavila da vodi tu novu granu američkih oružanih snaga s ciljem stavljnja američkih “čizama” na Mjesec do 2024. godine.

Malkovich će igrati dr. Adriana Malloryja, glavnog znanstvenog savjetnika. On je opisan kao briljantan, arogantan i pun nade da spriječi svemir da bude sljedeće veliko bojno polje.

Schwartz će tumačiti F. Tonyja Scarapiduccija, sebičnog medijskog savjetnika čiji se makijavelistički ciljevi samo ponekad poravnavaju s onima od Marka ili svemirskih snaga.

Silvers će igrati Erin Naird, Markovu kćer. Opisana je kao popularna i odlična studentica u Washingtonu. No u Coloradu, nakon što je prebačena u udaljenu vojnu bazu postaje delikventica.

Newsome će tumačiti Angelu Ali, pilotkinju helikoptera. Opisana je kao ambiciozna i natjecateljski nastrojena.

Space Force

Check Also

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics