Netflix razvija seriju Sandman

Ne, ne sanjate. Čini se kako će uskoro na Netflix stići serija Sandman bazirana na doista fantastičnom i kultnom istoimenom strip serijalu Neila Gaimana. Iako je Gaiman nakon Good Omensa izjavio kako su njegovi showrunnerski dani iza njega, na ovom će projektu barem sudjelovati kao izvršni producent, zajedno s Davidom Goyerom. Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy) je odabran za showrunnera serije, te će također napisati i scenarij.

Prije nešto više od tri godine New Line nije uspjela u svom naumu da famozni strip pretvori u film, a sada je Netflix “pokupio” opciju da ga pretvori u igranu seriju. Navodno je Netflix potpisao što izvori opisuju kao masivni financijski ugovor s kućom Warner Bros. Television.

Trenutni dogovori s Netflixom još nisu zaključeni, ali očekuje se skori početak predprodukcije. U međuvremenu Netflix, ali i sam Neil Gaiman su na društvenim mrežama potvrdili vijest o tv adaptaciji Sandmana. Otkriveno je i kako će seriju činiti 10 epizoda plus još jedna dodatna epizoda (pilot)! Datum premijere još nije otkriven.

“Uzbuđeni smo što ćemo raditi zajedno s briljantim timom kojeg čine Neil Gaiman, David S. Goyer i Allan Heinberg kako bi konačno ekranizirali Neilov kultni strip serijal – The Sandman.” – izjavio je Channing Dungey, potpredsjednik zadužen za Netflixove originalne serije.

Sandman je bogata mješavina modernih mitova i mračne fantastike u koju su neprimjetno utkani suvremena književnost, povijesna drama i legende, te se smatra jednom od najoriginalnijih i umjetnički najambicioznijih serijala modernoga doba. Do svoga svršetka 1996. znatno je pridonio umjetničkom sazrijevanju stripa, a sam postao fenomen pop-kulture.

Gaiman se sa Sandmanom odmaknuo od uobičajenih stripova o superjunacima te ispričao mitološku i fantastičnu priču o sedmero braće i sestara koji predstavljaju besmrtne sile svemira, a uključuju Smrt, San, Sudbinu i druge. Glavni lik u stripu je San, odnosno Morpheus, kojeg skupina čarobnjaka zabunom otme umjesto njegove sestre Smrti. Nakon 70 godina zatočeništva, uspijeva se osloboditi i osvetiti otmičarima te kreće u potragu za svojim magičnim relikvijama kako bi povratio moći i obnovio kraljevstvo snova.

Sandman
Neil Gaiman, David Goyer.

Check Also

Trailer za distopijski film Vesper

Objavljen je puni trailer za nezavisni distopijski film Vesper koji je incijalno bio poznat pod …

House of the Dragon: nove fotografije i teaser iz nadolazeće serije!

S obzirom da nas od premijere HBO-ove fantasy serije House of the Dragon (Zmajeva kuća) …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics