Netflix priprema Death Note 2

Prije godinu dana izašla je filmska adaptacija mange Death Note redatelja Adama Wingarda koja se kritičarima (40% na Rotten Tomatoes), ali i većini fanova (uključujući i nas) nije baš dopala. No unatoč tome Netflix je očito odlučio da je adaptacija bila dovoljno uspješna da se počne pripremati teren za Death Note 2. Za sada je poznato jako malo informacija o nastavku, točnije jedino što sasvim sigurno znamo jest da je za scenarij zadužen Greg Russo, koji trenutno radi na rebootu Mortal Kombata. Dakle još uvijek ne znamo da li će se Adam Wingard vratiti kao reditelj (no s obzirom kako su ga fanovi “dočekali” na Twitteru u to čisto sumnjamo), a nije potvrđeno ni da li će Nat Wolff, Lakeith Stanfield i Willem Dafoe reprizirati svoje uloge (iako je to vjerojatno vrlo moguće, jer se obično postavljaju klauzule za nastavke kod incijalnog ugovora).

Neposredno prije izlaska filma Death Note redatelj Adam Wingard je dao naslutiti kako bi u nastavaku volio istražiti Lightovu transformaciju u superzlikovca. No kako je vrlo upitno da će se Wingard uopće htjeti vratiti u redateljsku stolicu za nastavak, onda ne znamo ni da li je ta linija radnje još uvijek aktualna.

Objašnjenje za ovaj čudnovati potez guranja nastavka kojeg fanovi mange i anime ne žele, leži u tome što je šef Netflixovog odjela za sadržaj, Ted Sarandos, proglasio Death Note “značajnim uspijehom” za streaming servis. Značajni uspjeh se čita kao nešto na što su se neki novi klinci koji su se prvi puta susreli s ovim materijalom očito zakačili u dovoljnom broju da dobijemo još jedan krajnje nepotreban, beznačajan i bezokusan nastavak.

U izvještaju fokusiranom na budućnost filmske divizije Netflixa otkriveno je da se planira i nastavak za Bright redatelja Davida Ayera, koji je također unatoč lošim kritikama uspio osvojio srca 11 milijuna gledatelja u samo tri dana.

Death Note

Check Also

The Expanse je dobio obnovu za šestu i ujedno posljednju sezonu!

Nakon što je serija The Expanse 2018. bila otkazana na Syfy-ju zaživjela je na Amazonu …

Predator: stiže nam novi film franšize!

Bilo vam krivo ili pravo Predator se ponovo vraća loviti na velikim platnima! 20th Century …

Web Statistics