Netflix pretvara The Three-Body Problem u seriju!

Danas pomalo zloglasni David Benioff i Dan Weiss, showrunneri HBO-ove serije Igra prijestolja najavili su svoj sljedeći TV projekt. Još jednom će se baciti u vode adaptacije hvaljenog književnog serijala – samo ovaj put u sferi znanstvene fantastike. Dvojac se udružio sa scenaristom i izvršnim producentom Alexanderom Wooom (The Terror: Infamy, True Blood) kako bi se pozabavio SF trilogijom The Three-Body Problem poznatog kineskog autora Liua Cixina. Ostali izvršni producenti su Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi), Ram Bergman (Looper, Knives Out) i Bernadette Caulfield (Game of Thrones, The X-Files). Sam autor Liu Cixin, i prevoditelj Ken Liu će također sudjelovati na projektu u ulozi producenata savjetnika.

Ostatak kreativnog tima čine Nena Rodrigue, predsjednica produkcijske kuće T-Street; Lin Qi, predsjednik nositelja prava – Yoozoo Group i The Three-Body Universe, i Zhao Jilong, podpredsjednik The Three-Body Universea; Plan B Entertainment (Brad Pitt, Jeremy Kleiner i Dede Gardner) te Rosamund Pike s Robie Uniacke za produkcijsku kuću Primitive Streak.

“Od mojih najranijih dana na Netflixu radeći na serijama poput Black Mirror i Sense8, tražio sam priče koje su jedinstvene. Ova se priča činila jedinstveno, posebno – i izrazito narativna. Zato mi je zadovoljstvo objaviti da Hugom ovjenčani The Three-Body Problem kao i njegova dva nastavka dolaze na Netflix u obliku serije. Dobili smo prava od The Three-Body Universe i Yoozoo Group za produciranje serije na engleskom jeziku i okupili smo talentirani i promišljeni kreativni tim za to. Svaka uključena osoba u projekt dijeli ne samo strast i visoko poštovanje prema knjigama, već i kreativnu viziju i ambiciju da pomognu oživjeti ovu izvanrednu priču za publiku širom svijeta.” – izjavio je Peter Friendlaner, predsjednik Netflixovog originalnog sadržaja.

The Three-Body Problem predstavlja prvi roman u serijalu, kojeg uz njega čine The Dark Forest i Death’s End, zajedno poznati kao trilogija Remembrances of Earth’s Past. Roman The Three-Body Problem objavljen je u Kini 2008. godine, dok je u engleskom prijevodu izašao 2014. godine. Djelo je tijekom 2014. i 2015. godine bilo nominirano za neke od najprestižnijih žanrovskih nagrada (Nebula, Locus i John W. Campbell), ali je u fokus svjetske čitalačke javnosti dospjelo tek osvajanjem nagrade Hugo. To je inače prvi puta da je jedan kineski pisac znanstvene fantastike ostvario to veliko priznanje. Drugi dio, The Dark Forest je u Kini također objavljen 2008. godine, dok je treći dio Death’s End objavljen 2010. godine. U prijevodu na engleski jezik The Dark Forest je izašao 2015., a Death’s End 2016. godine.

Vrijeme je Kulturne revolucije u komunističkoj Kini i talentirana fizičarka Ye biva obilježena kao izdajnica. Od zatvora je spašavaju Yang i Lei, fizičar i fizičarka koji rade za tajni kineski vojni ogranak Red Coast. Ye tamo uspješno radi na pojačavanju signala kojeg Red Coast šalje u svemir. Osam godina kasnije, Ye uspješno dobiva poruku od izvanzemaljaca s planete Trisolaris, a poruka je upozorenje da ne odgovara jer bi moglo doći do invazije na Zemlju…

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics