Netflix i Ubisoft razvijaju seriju Assassin’s Creed

Netflix je danas službeno potvrdio da zajedno s Ubisoftom kreće u proizvodnju potpuno novog sadržaja vezanog uz svemir Assassin’s Creeda. Postignut je dogovor koji uključuje razvoj prve igrane serije Assassin’s Creed, koja predstavlja tek prvi od nekoliko projekata koji će tvoriti prošireni svemir Assassin’s Creeda. Za sada znamo da nas uz igranu seriju očekuju animirana i anime serija. O igranoj seriji je otkriveno jako malo informacija, trenutno se traži showrunner, a izvršni producenti su Jason Altman i Danielle Kreinik.

Ova vijest stiže samo dva tjedna prije lansiranja Assassin’s Creed: Valhalla, 12. glavnog izdanja u franšizi video igara koja je pokrenuta još 2007. godine. Ovo je ujedno i treća velika franšiza video igara koju je ugrabio Netflix, uz Resident Evil i The Witcher, koji prema svemu sudeći također dobivaju tretman proširenog svemira. No Ubisoft i Netflix već surađuju i na filmskim adaptacijama igara The Division i Beyond Good and Evil, a u produkciji im je i anime serija bazirana na Splinter Cellu.

“Uzbuđeni smo što se udružujemo s Ubisoftom i oživljavamo bogatu, višeslojnu priču zbog koje je Assassin’s Creed voljen”, izjavio je Peter Friedlander, potpredsjednik Netflixa. “Iz svojih povijesnih svjetova koji oduzimaju dah i masovne globalne privlačnosti kao jedne od najprodavanijih franšiza video igara svih vremena, posvećeni smo pažljivoj izradi epske i uzbudljive zabave bazirane na ovom specifičnom ‘IP’-ju da pružimo dublji uvid za fanove i naše korisnike širom svijeta.”

Check Also

Trideset novčića: nova HBO-ova horor serija stiže 29. studenog

Trideset novčića (30 Monedas) je španjolska horor serija koja sutra stiže na HBO. Redatelj je …

The Nevers: Joss Whedon je napustio HBO-ov projekt

Joss Whedon (The Avengers, Firefly, Buffy the Vampire Slayer) je napustio HBO-ovu seriju The Nevers. …

Web Statistics