Neill Blomkamp je najavio District 10!

District 9 danas uživa gotovo kultni status, i još otkako je postao hit 2009. godine redatelj filma Neill Blomkamp je pričao o mogućnostima nastavka. Za sve vas koji ste držali fige isplatilo se, jer kako se čini District 10 stiže. Vijest je jučer objavio sam Blomkamp putem svoga profila na Twitteru. Doduše informacija o stanju projekta baš i nema previše, no na scenariju se radi, točnije na njemu uz Blomkampa rade Terri Tatchell i zvijezda originalnog filma Sharlto Copley.

U kojoj je točno brzini izrada scenarija, ni to za sada nije poznato. Blomkamp je prethodno radio na znanstvenofantastičnom trileru Inferno prije nego što je pandemija sve ugasila, pa se redatelj prebacio na snimanje kratkog horor filma Demonic koji će svoju premijeru doživjeti u ožujku u sklopu 71. Berlinalea. Pretpostavlja se da će Inferno i dalje imati prioritet nad filmom District 10. Blomkamp je još 2017. izjavio da razlog što nije požurivao nastavak jest što želi biti siguran da će dobiti istu tematsku rezonancija kao original.

“Želim se vratiti u taj svijet i ispričati ostatak priče s Wikusom i Christopherom. Problem je što trenutno imam mnogo drugih projekata i ideja na kojima također želim raditi i dovršiti ih… i što je najvažnije, glavni RAZLOG za napraviti District 10 treba biti vrlo jasan. Prvi film je bio toliko eksplicitno zasnovan na stvarnim temama i temama iz Južne Afrike koje su na mene jako utjecale dok sam tamo odrastao, pa moramo biti sigurni da sljedeći film to neće zaboraviti.”

Check Also

Oxygen: novi, puni trailer za za Netflixov misteriozni SF triler!

Netflix je netom objavio puni trailer i novi poster za SF triler Oxygen (originalno naslovljen …

Love, Death + Robots: prvi trailer za 2. sezonu animirane antologijske serije!

Netflix je objavio prvi službeni trailer za drugu sezonu animirane antologijske serije za odrasle Love, …

Web Statistics