Natječaj za prvu Pulsarovu sf zbirku priča

14032014_PulasrNatjecaj_postSarajevski sf klub Pulsar produljio je rok natječaja za njihovu prvu zbirku priča (1. travnja 2014.), pa ako ste raspoloženi i teme vam odgovaraju, evo uvjeta:

PULSAR raspisuje natječaj za najbolje kratke SF priče (do 7500 riječi) na nekoliko tema:

– ljudska prava,
– kontakt,
– inovacije i izumitelji.

LJUDSKA PRAVA na SF način: Neki će prokomentirati da ova prva tema i je iz domene fantastike, to je jedan od glavnih i prvi razlog zašto smo je izabrali, drugi je taj što prostori na kojima živimo imaju bogatu tradiciju kršenja ljudskih prava, što je prilično na snazi i danas, što vas također može inspirirati. Treći je što je ova tema zanemarena, pa se istraživači i pisci širom svijeta, kao i borci za ljudska prava u svim segmentima, trude bolje je definirati i daju joj tretman koji zaslužuje. Četvrti razlog je da ako je tema tako važna i socijalna – soft SF ili tzv. socijalni sf tu će se imati što za reći. Hoćete li se igrati distopije, alternativne povijesti ili bilo kojeg drugog SF načina komuniciranja u pisanju, sigurni smo daće vas ova tema inspirirati, kao što vječno inspirira i mnoge druge.

KONTAKT: Vječna inspiracija, i sve češća tema u javnosti, i to ne samo među nama sf geekovima. I pitanje za milijun dolara: “Vjerujete li u izvanzemaljce ?” ili “Are we alone in Universe?” I hope not.

INOVACIJE i IZUMITELJI: Bilo da vas inspiriraju najnovija tehnološka dostignuća ili se osvrćete na one izume koji su promijenili svijet, u ovoj temi svi će se fokusirati na izume koje smatraju najvažnijim. Čak i ako još nisu izmišljeni, čak i ako njihovo postojanje najavite upravo vi, u vašoj priči, kao i toliko drugih sf autora i vizionara do sada.

Dajte mašti na volju i uživajte u pisanju priča. Natječaj je otvoren do 01. travnja 2014. godine. Najbolje priče bit će uvrštene u 1. PULSAROVU zbirku priča, imena pobjednika bit će objavljena na našoj drugoj konvenciji, a 2. SARAKON biti će održan u proljeće. Točan datum objaviti ćemo uskoro.
Tri najbolje priče, točnije njihovi autori, dobit će nagrade naših sponzora.

Uvjeti natječaja: aplicirati mogu svi autori koji pišu na B/H/S jezicima, drugi uvjet je da priče nisu objavljene.

Sretno !

Priče šaljite na e-mail: sarajevosfklub@gmail.com.

Check Also

Antonija Mežnarić: Od kolijevke pa do groba

Roman Od kolijevke pa do groba iz pera riječke autorice Antonije Mežnarić izašao je gotovo …

Opasne veze i ostale priče: 4. broj Morine kutije dostupan je za čitanje!

30. prosinca 2022. online časopis za spekulativnu fikciju Morina kutija objavio je novi broj koji …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics