Natječaj za kratku priču strave, vol. 2

 

19092015_FF_strasne_price_2_post_1

Freaky Friday raspisuju novi natječaj za najbolju kratku priču strave. Prošle su tri godine otkako su u zbirci “Strašne priče” objavili radove uvrnutih umova trinaestero autora. Sada pozivaju na nove doze priča koje tjeraju strah u kosti. Da, da, trebaju baš tebe!

Vrijeme je stiglo da opet prizovite sve svoje mračne vizije i noćne more, jezive halucinacije i priče koje su vas držale budnima po čitavu noć, i napišite vlastitu kratku horor priču jer će možda baš ona ući među korice “Strašnih priča 2“.

U skladu s tradicijom Freaky Fridayja, i ova će se zbirka priča promovirati na petak trinaesti u studenome, dan kada se slavi neobično, drugačije, šokantno i – freaky. Priče koje će lediti krv širokom čitateljstvu prvi će pročitati tročlani žiri. Želimir Periš, Mario Kovač i Ivan Kralj odabrat će najbolje, odnosno najstrašnije priče, koje će biti objavljene u zbirci kratkih priča “Strašne priče 2”. Tri priče će biti i novčano nagrađene (najbolja priča osvojit će 2.000 kuna, drugoplasirana 1.000 kuna, a trećeplasirana 500 kuna). Šta još čekate, pero u ruke i pišite!

19092015_FF_strasne_price_2_post_2

Na natječaju mogu sudjelovati svi autori koji pošalju kratku priču pisanu na hrvatskom jeziku i ne dužu od 9000 znakova (uključujući i razmake). Prijavljena priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem obliku, te se autori obvezuju da ista neće biti objavljena do proglašenja rezultata natječaja.

Priče koje su već sudjelovale na prethodnom natječaju za “Strašne priče” ne mogu se prijaviti ponovno. Svi autori čije priče budu prihvaćene za objavu po ovom natječaju činom sudjelovanja u istom obvezuju se ne objavljivati odabrane priče u bilo kojem obliku prije publiciranja same zbirke.

Priče se šalju u Word formatu, potpisane šifrom, na e-mail adresu centar@cirkus.hr. Ključ šifre s podacima autora treba poslati kao zaseban dokument.

Rok za slanje priča je 05. listopada 2015. U potrazi za inspiracijom još uvijek možete naručiti primjerak prve zbirke “Strašnih priča” putem e-maila na adresu centar@cirkus.hr. Cijena je 79 kuna, a dostava unutar Hrvatske besplatna.

 

Check Also

FantaSTikon: natječaj za SF/F/H zbirku kratkih priča

Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST raspisala je natječaj za zbirku kratkih priča. …

SkON natječaj za mikropriču – žanrovski flash fiction

  Sisački SkON, SF & Fantasy fandom konvencija, ove će godine imati svoje premijerno izdanje …

Web Statistics