Natječaj za drugi broj Fantastičnog vodiča: Zov heroja

Udruženje „Autostoperski vodič kroz fantastiku“ raspisalo je natječaj za kratke priče, eseje i stručne tekstove koji će biti objavljeni u drugom broju „Fantastičnog vodiča – časopisa za spekulativnu fikciju“.

KRATKA PRIČA

Kratka priča mora biti originalno i neobjavljivano* djelo; do završetka natječaja ne smije biti ponuđena drugom izdavaču. Njena dužina ne smije prelaziti petnaest kartica teksta (27000 slovnih mjesta s razmacima). Od autora se očekuje da temu broja – Zov heroja – obrade prije svega u okviru žanra epske fantastike, ali i drugih žanrova spekulativne fikcije.

* U tiskanoj formi ili na internetu. Ukoliko autor želi da ponovo objavi svoju već objavljenu priču, mora jasno naznačiti gdje je prvobitno izašla i priložiti dokaz da ima suglasnost prvog izdavača.

POEZIJA

Pjesme moraju biti originalne i neobjavljivane; do završetka natječaja ne smiju biti ponuđene drugom izdavaču. Njihova dužina ne smije prelaziti šezdeset redova teksta. Vrsta stiha i forma pjesme nisu važni, ali pjesme moraju sadržavati fantastične motive i doticati se teme broja.

STRUČNI TEKSTOVI

Stručni tekst mora biti originalno i neobjavljeno djelo; do završetka natječaja ne smije biti ponuđen drugom izdavaču. Preporučena dužina teksta je od deset do dvanaest kartica teksta (18000-21600 slovnih mesta s razmacima), ali primaju se i kraći tekstovi. Prihvatljive su sve vrste stručnih tekstova – akademski radovi, eseji, kritike, prikazi, novinarski tekstovi, itd. – pod uvjetom da se dotiču fantastike u nekom od njenih oblika. U slučaju da tekst sadrži citate, obavezno je koristiti APA model citiranja.

Primaju se isključivo tekstovi napisani na srpskom ili jezicima s kojih nije potreban prijevod na srpski, u .doc ili .docx datoteci, formatirani na sljedeći način: font Times New Roman, veličina fonta 12 pt, prored 1,5 pt, Justify poravnanje. Za navođenje dijaloga, koristiti navodnike („“), nikako crte. Uz tekstove priložiti kratku biografiju (do 100 riječi), formatiranu na isti način.

Tekstovi se mogu slati do 01. siječnja 2020. na mejl: konkurs@fantasticnivodic.com. Mejl nasloviti „ZA KONKURS“, praćeno kategorijom za koju se prijavljujete, npr. „ZA KONKURS – POEZIJA“. Ako se autor prijavljuje u više kategorija, za svaku je potrebno poslati poseban mejl.

Slanjem teksta autor prihvaća da će isti, u slučaju prihvaćanja, proći uređivanje, lekturu i korekturu.

Check Also

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

9. izdanje konvencije Pandakon

Ovogodišnji Pandakon održava se 14. i 15. rujna, na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics