Natječaj za 4. broj časopisa Morina kutija!

Još 05. rujna 2022. online časopis za spekulativnu fikciju Morina kutija raspisao je novi natječaj za originalne, prethodno neobjavljene priče i stripove na otvorenu temu i posebnu temu broja “opasne veze“. Traže se priče i stripovi u žanru spekulativne fikcije, dakle fantastike, znanstvene fantastike i horora, svih njihovih podžanrova i hibridnih žanrova.

Priče mogu biti od 100 riječi (drabble) do 40 000 (novela), na hrvatskom, jezicima s kojih se ne prevodi te engleskom jeziku. Tekstove treba slati u .docx ili .odt formatu, font Times New Roman, veličina 12, s uključenom kratkom biografijom autora, na e-mail adresu: morinakutija@gmail.com. Stripovi trabaju biti duljine od 1. do maksimalno 2. stranice, dovršenih priča (dakle, ne u nastavcima). Također stripovi trebaju biti prilagođeni čitanju na formatu 20.5cm širine i 27.6cm visine, u formatima JPG i PNG, u RGBu ili grayscaleu, te rezolucije minimalno 300dpi. Sva ostala pravila vrijede kao i za priče (mogu biti na jezicima koji su već istaknuti, kao i neverbalni strip, kratka biografija autora treba biti uključena uz strip i šalje se na istu e-mail adresu).

Rok za slanje za 4. broj Morine kutije je: 02. studenog 2022. godine do 23:59. Detalji natječaja dostupni su na morinakutija.com.

Morina kutija online je časopis za spekulativnu fikciju koji izlazi dvaput godišnje. Tri su broja već objavljena i dostupna za besplatno skidanje izravno sa stranice Morine kutije i platforme Smashwords. Osim priča, časopis objavljuje i recenzije knjiga, popise preporuka za čitanje i eseje na web stranici morinakutija.com. U sklopu časopisa izlazi i podcast o pisanju i objavljivanju fantastike Mora FM, dostupnom za slušanje na platformama za slušanje podcasta poput Anchora, Apple Podcasta, Google Podcasta, Spotifya i ostalih. Upiti se mogu slati na morinakutija@gmail.com, a časopis ima i Facebook i Instagram stranice, @morinakutija, na kojima se mogu pratiti aktualne novosti iz svijeta fantastike, znanstvene fantastike i horora.

Morina kutija

Check Also

ANIME MEETUP uz projekciju filma One Piece Film: Red

Napuna: Zbog velikog interesa dodano je još projekcija! One Piece Film: Red se može pogledati …

Ovog vikenda na Mreži: 08. Konvencija fantastike, igara i znanstvene fantastike FantaSTikon

Godinu dana od prethodnog izdanja, nakon najave i odgode uslijed više sile iz srpnja ove …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics