National Geographic je dao zeleno svijetlo za drugu sezonu serijala “Mars”

 

22012017_voice_mars_S2_post_1

National Geographic je i službeno najavio drugu sezonu serijala Mars. Prva sezona je prošle jeseni privukla više od 36 milijuna gledatelja što je seriji donijelo titulu drugog najgledanijeg serijala u povijesti National Geographica. Mars je generirao gotovo 300 milijuna impresija na društvenim mrežama, 35 milijuna pregleda raznih videomaterijala i 4 milijuna sudjelovanja korisnika na raznim digitalnim platformama. I mi smo pridonijeli tim lijepim brojkama, a uskoro ćemo objaviti i naš osvrt na šest epizoda prve sezone za koje ćemo za sada konstatirati da ih svakako preporučamo za gledanje. Prva sezona je trenutno dostupna u digitalnoj verziji, a uskoro stiže i na DVD.

Mars je redefinirao klasično televizijsko iskustvo kombiniranjem scenarističke drame, igranog filma i specijalnih efekata s vrhunskim dokumentarnim prizorima. Prva sezona ispričala je priču o fiktivnoj misiji na Mars s posadom iz 2033. godine. Izvršni producenti serije su bili Brian Grazer, Ron Howard i Michael Rosenberg iz kuće Imagine Entertainment te Justin Wilkes, Jon Kamen, Jonathan Silberberg i Dave O’Connor iz kuće RadicalMedia. Upravo su izvršni producenti Howard i Grazer odabrali meksičkog filmaša i vizionara Everarda Gouta (Dani slave) kako bi režirao skriptirane dijelove serijala koji su snimani u Budimpešti i Maroku.

22012017_voice_mars_S2_post_2

Skriptirani dio fokusira se na prvu misiju na MARS s posadom u svemirskoj letjelici Daedalus. U putovanju 2033. godine sudjeluje pomno odabrana međunarodna posada koju čini šest kvalificiranih astronauta, uključujući zapovjednika misije Amerikanca Bena Sawyera (Ben Cotton), pilota misije, Amerikanca korejskih korijena, Hanu Seunga (Jihae), hidrologa i geokemičara Španjolca Javiera Delgadu (Alberto Ammann), liječnicu misije i biokemičarku Francuskinju Amelie Durand (Clementine Poidatz), inženjera strojarstva i stručnjaka za robote Nigerijca Roberta Foucaulta (Sammi Rotibi) te egzobiologinju i geologinju Ruskinju Martu Kamen (Anamaria Marinca). Za to vrijeme na Zemlji, kontrolni tim MMC-a, sa sjedištem u Londonu, čine Joon Seung, sestra blizanka Hane Seunga koja je zadužena za komunikaciju (također je igra Jihae) i direktor MMC-a, Francuz Ed Grann (Olivier Martinez).

Kada Daedalus uspješno sleti na Mars i postavi privremenu bazu, britanska nuklearna fizičarka Leslie Richardson (Cosima Shaw), zajedno sa svojim suprugom, svjetski priznatim eksperimentalnim botaničarom dr. Paulom Richardsonom (John Light) predvodit će takozvanu „Fazu 2“ – naseljavanje i smještaj cijelog tima.

Produkcijski se tim potrudio da skriptiranu priču potkrijepi elementima prave znanosti. Tim scenarista koji je radio na seriji surađivao je s timom stručnjaka, kako iz javnog, tako i iz privatnog sektora s ciljem dodavanja znanstvenih elemenata. Dr. Robert Braun, inženjer svemirske tehnologije i profesor svemirske tehnologije na Institutu za tehnologiju Georgia, ponudio je svoje stručno savjetovanje o svim znanstvenim aspektima ove fikcijske priče, dok je dr. Mae Jemison, bivša astronautkinja NASA-e i prva tamnoputa žena u svemiru, dala svoj doprinos seriji kao savjetnik za sva pitanja oko svemirskog putovanja usko surađujući s ekipom, kako bi im pomogla usavršiti njihove likove.

“Mješavinom dokumentarnog filma i drame – formata koji nadilazi standardne okvire takvih žanrova, publici smo omogućili zaista nezaboravno iskustvo koje ih odvodi u posve novi svijet. Uzbuđeni smo što ćemo ponovno surađivati s National Geographicom i tvrtkom RadicalMedia na nastavku ove epske priče o novom domu ljudske vrste na Marsu”, rekao je Grazer.

Howard se nadovezao: “S Marsom smo htjeli kod publike pobuditi maštu i naglasiti važnost istraživanja svemira koje će nadahnuti sljedeću generaciju astronauta. Jedva čekamo vidjeti kamo će nas nova sezona dovesti.”

Check Also

Trailer za distopijski film Vesper

Objavljen je puni trailer za nezavisni distopijski film Vesper koji je incijalno bio poznat pod …

House of the Dragon: nove fotografije i teaser iz nadolazeće serije!

S obzirom da nas od premijere HBO-ove fantasy serije House of the Dragon (Zmajeva kuća) …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics