Dwayne Johnson snima nastavak kultnog filma Velika gužva u kineskoj četvrti

Kada je 2015. godine najavljeno da će Dwayne Johnson producirati i tumačiti glavnu ulogu u remakeu filma Velika gužva u kineskoj četvrti (Big Trouble in Little China) Johna Carpentera, fanovi sasvim očekivano nisu bili najsretniji. No čini se da potrebe za panikom (još) nema, jer najnovije vijesti govore da je riječ o nastavku, a ne remakeu, i da Dwayne Johnson neće glumiti legendarnog i neponovljivog Jacka Burtona kojeg je tumačio Kurt Russell u originalu iz 1986. godine.

U intervjuu za Collider, producent filma Hiram Garcia je otkrio sljedeće:

“Mnogo se toga događa s Velikom gužvom u kineskoj četvrti. Mi smo u procesu razvoja i dopustite mi da vam kažem, ideja nije da se zapravo napravi remake originala. Ne možete napraviti remake takvog klasika, stoga nam je namjera nastaviti tu priču. Idemo proširiti svemir Velike gužve u kineskoj četvrti. Sve što se dogodilo u orginalnu stoji, a mislim da ima samo jedna osoba koja bi ikad mogla igrati Jacka Burtona, tako da Dwayne nikad ne bi ni pokušao tumačiti tog lika. Zato se samo zabavljamo. Zapravo smo vrlo zadovoljni s pričom koju smo osmislili. Ali da, to nije remake, nego nastavak, te smo već duboko zagazili u to, tako da ćete uskoro saznati nešto više.”

Garcia je nažalost bio škrt na detaljima o samom nastavku, ali vrlo je izgledno da će se primjeniti Jumanji recept, koji se pokazao prilično uspješnim na kino blagajnama, a i lagali bismo kada bismo rekli da nas Jumanji: Welcome to the Jungle nije barem pristojno zabavio.

Scenarij za nastavak filma Velika gužva u kineskoj četvrti potpisuju Ashley Miller i Zack Stentz.

Što se tiče priče koju bi nastavak mogao istražiti, originalni film je ostavio prilično nejasan završetak. U zadnjoj sceni filma, neobično biće koje se već ranije pojavilo u filmu odvlači Jackov kamion, što je izgledalo kao svojevrsna priprema za eventualni nastavak. Prema tome, s obzirom da nastavak nikada nije snimljen, to je svakako ostavilo širom otvorena vrata za Johnsona i njegovu kreativnu ekipu. Ono što je velika šteta kako nisu ni na koji način iskoristili samog Carpentera, barem u ulozi kreativnog savjetnika.

Velika gužva u kineskoj četvrti

Check Also

Prvi pogled na HBO-ovu seriju Welcome to Derry, i novi pogled na seriju The Penguin

Max je objavio novi promo video koji najavljuje njihov nadolazeći plan za 2024./2025. godinu, a …

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics