Avatar: čini se da su otkriveni naslovi za nastavke

Oprostit ćemo vam ako ste zaboravili da nastavci za Avatar i dalje dolaze. Zato smo mi ovdje da vas po potrebi podsjetimo i izvjestimo o svim novostima. Stoga krenimo redom. Prvo je važno napomenuti da unatoč tome što je BBC objavio potencijalne naslove iduća četiri nastavka, to ne znači da ćemo ih sva četiri i dočekati. Da, nastavci jesu najavljeni, a 20th Century Fox je nedavno čak otkrio i novi logo franšize. No nisu sva četiri nastavaka zagarantirana. Redatelj James Cameron je ove godine konačno započeo produkciju na filmovima Avatar 2 i Avatar 3 koji su se snimali zajedno, ali navodno će tek po njihovoj postprodukciji 20th Century Fox službeno dati zeleno svijetlo za Avatar 4 i Avatar 5. Stoga ako Avatar 2 i 3 ne dostave ono što studio očekuje druga dva nastavka možda neće zaživjeti ili bar ne onako kako ih je incijalno zamislio Cameron. No sada ako ništa drugo se možemo bar na kratko riješiti brojeva i pozabaviti se naslovima koje je otkrio BBC – Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider, i Avatar: The Quest for Eywa.

Reakcije na naslove nisu najbolje, a istini za volju zvuče više poput naslova za književni fantasy serijal nego za blockbuster franšizu. S obzirom da Fox nije službeno potvrdio naslove sve ovo treba uzeti sa zadrškom. S druge pak strane, neki naslovi odgovaraju onome što nam je poznato o filmovima. Sam Cameron je najavio da će se prvi nastavak baviti podvodnim svijetom Pandore. Zanimljivo je i da novi lik Metkayina koju tumači Kate Winslet jest slobodni ronilac i član Morskog naroda.

Još uvijek vrlo malo znamo o detaljima radnje, ali osim glavnih likova Jake (Sam Worthington) i Neytiri (Zoe Saldana), očekuje se da će se vratiti i dr. Grace Augustin (Sigourney Weaver) i pukovnik Miles Quaritch (Stephen Lang). Za sada ne znamo kako će se njihovo uskrsnuće dogoditi, ali Cameron je prethodno potvrdio da će Quaritch i dalje biti negativac.

Avatar 2 u kina stiže 18. prosinca 2020., a Avatar 3 stiže 17. prosinca 2021. Avatar 4 bi trebao stići 20. prosinca 2024., a Avatar 5 19. prosinca 2025. godine.

Avatar

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics