Napustio nas je Chadwick Boseman aka Black Panther

Ova godina ne prestaje uzimati sve što joj se prohtije. Chadwick Boseman, jedan od najsjajnijih talenata svoje generacije, je preminuo u 43. godini nakon četverogodišnje borbe s rakom debelog crijeva. Vijest je šokirala mnoge, jer je vrlo mali broj onih koji su uopće znali da je bolestan, a kamoli da mu je dijagnosticirana ozbiljna bolest 2016., da bi već 2018. godine vladao kino blagajnama kao Crna pantera (Black Panther).

Iako Boseman nikada nije javno govorio o svojoj dijagnozi, prema službenoj izjavi veći dio svoje karijere proveo je u liječenju. Počevši od glume još jedne afroameričke ikone, odvjetnika NAACP-a i budućeg suca Vrhovnog suda Thurgooda Marshalla, u filmu Marshall iz 2017. – godinu dana prije premijere Crne pantere. Boseman se nedavno pojavio u drami o vijetnamskom ratu Da 5 Bloods redatelja Spikea Leeja, a ove godine bi ga trebali gledati nasuprot Violi Davis u Ma Rainey’s Black Bottom, igranoj adaptaciji drame Augusta Wilsona u režiji Georgea C. Wolfea.

“Chadwickov odlazak je apsolutno poražavajući. Bio je naš T’Challa, naša Crna pantera i naš dragi prijatelj. Svaki put kad bi stao na scenu, zračio je karizmom i radošću, a svaki put kada se pojavio na ekranu stvorio je nešto doista neizbrisivo. U svom je radu utjelovio puno nevjerojatnih ljudi i nitko nije bio bolji u oživljavanju velikih ljudi. Bio je pametan i drag, moćan i snažan kao i svaka osoba koju je utjelovio. Sada zauzima svoje mjesto uz njih kao ikona za vjekove. Marvelova obitelj oplakuje njegov gubitak, i mi večeras tugujemo s njegovom obitelji.” – izjavio je Kevin Feige, predsjednik Marvel Studiosa.

“Apsolutno sam devastiran. Ovo je više nego srcedrapajuće. Chadwick je bio poseban. Pravi original. Bio je duboko predan i neprestano znatiželjan umjetnik. Imao je još toliko toga nevjerojatnog za stvoriti. Beskrajno sam zahvalan za naše prijateljstvo. Počivaj u moći, kralju.” – izjavio je Chris Evans.

Check Also

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Dead Ringers: prvi isječak iz Amazonovog reboota kultnog Cronenbergovog filma

Nakon prvih fotografija i vrlo kratkog teasera Amazon je objavio prvi isječak i novi poster …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics