Najočekivanije igrane žanrovske serije u ostatku 2023. godine!

Kako jako volite liste, zaključili smo da je dobro vrijeme da složimo jednu. Ovaj puta u fokus stavljamo najiščekivanije žanrovske igrane serije koje stižu u ostatku ove godine, nevezano da li je prva, druga ili koja već sezona. I znate što, ispalo je da ih nema tako puno. Da, jasno nam je da je skoro kraj kolovoza, što znači da je većina godine iza nas, ali iznenadilo nas je da nas očekuje tako malo iščekivanih serija u preostalom dijelu 2023., tim više jer iz jednadžbe nismo izbacili nadolazeće sezone ‘starih’ serijala.

1. The Wheel of Time Season, 2. sezona, Prime Video, 01. rujna
Tvorac: Rafe Judkins
Glumačka postava: Rosamund Pike, Daniel Henney, Josha Stradowski, Madeleine Madden…

Nadolazeća sezona Kola vremena nastavlja epsku priču baziranu na serijalu knjiga Roberta Jordana. Serija nije vjerna adaptacija, ali druga će sezona uglavnom pokrivati ​​drugu knjigu serijala – Veliki lov, no također će uključivati i neke elemente iz treće knjige – Ponovorođeni Zmaj, jer serija ima samo osam epizoda po sezoni za ovu ogromnu priču.

2. The Walking Dead: Daryl Dixon, AMC, 10. rujna
Tvorac: David Zabel
Glumačka postava: Norman Reedus, Clémence Poésy, Adam Nagaitis, Anne Charrier…

Daryl Dixon je spin-off serija dugovječnog AMC-ovog serijala The Walking Dead. Serija je kako i sam naslov govori fokusirana na Daryla na novom putovanju u Europi, a vremenski je smještena nakon završetka originalne serije. Daryl se iskrcava na obalu u Francuskoj (podrijetlo virusa) i pokušava odgonetnuti kako je tamo dospio i zašto. Radnja prati njegovo putovanje kroz slomljenu, ali otpornu Francusku dok se nada da će pronaći put kući. Međutim, dok putuje, veze koje stvara usput kompliciraju njegov inicijalni plan.

3. American Horror Story: Delicate, prvi dio, FX, 20. rujna
Tvorci: Ryan Murphy i Brad Falchuk
Glumačka postava: Kim Kardashian, Emma Roberts, Cara Delevingne…

Nadolazeća 12. sezona, pod podnaslovom Delicate, obećava nastavak pomicanja granica, nagovještavajući suptilniji i krhkiji horor. Radnja je bazirana na romanu Delicate Condition autorice Danielle Valentine. Prema sinopsisu romana, priča se odvija oko Anne Alcott, talentirane glumice koja postaje uvjerena da je netko odlučan spriječiti je da začne dijete. Unatoč svemu ipak ostaje trudna uz pomoć IVF-a, samo da bi je na kraju zadesio pobačaj. Mučena uvjerenjem da je njezino dijete još uvijek živo u njoj, Anna se nađe izolirana u svojoj tjeskobi jer nitko drugi ne vjeruje njezinim potresnim tvrdnjama.

4. Gen V, Prime Video, 29. rujna
Tvorci: Evan Goldberg, Eric Kripke, Craig Rosenberg
Glumačka postava: Jaz Sinclair, Chance Perdomo, Lizze Broadway, Shelley Conn…

Iz otkačenog svijeta The Boysa dolazi spin-off Gen V, koji istražuje obuku prve generacije superjunaka koji su znali za Spoj V i da su njihove moći ubrizgane u njih, a ne dane od Boga. Ovi mladi, natjecateljski nastojeni heroji stavljaju svoje fizičke i moralne granice na kušnju, natječući se za željeni najviši rang u školi. Brzo shvaćaju da ambicija dolazi sa žrtvom, a razlika između dobrog i pogrešnog nije tako jasna kao što su nekoć vjerovali. Kada mračne tajne sveučilišta izađu na vidjelo, studenti se moraju uhvatiti u koštac s tim kakvi će heroji postati.

5. Loki, 2. sezona, Disney Plus, 06. listopada
Tvorac: Michael Waldron
Glumačka postava: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Sophia Di Martino, Jonathan Majors…

Druga sezona serije Loki počinje nakon šokantnog finala sezone kada se Loki nađe u borbi za dušu TVA-a. Zajedno s Mobiusom, Hunter B-15 i timom novih i starih likova koji se vraćaju, Loki navigira ekspandirajućim i sve opasnijim multiverzumom u potrazi za Sylvie, sutkinjom Renslayer, Miss Minutes i istinom o tome što znači posjedovati slobodnu volju i veličanstvenu svrhu.

6. The Fall of the House of Usher, Netflix, 12. listopada
Tvorac: Mike Flanagan
Glumačka postava: Bruce Greenwood, Mary McDonnell, Carla Gugino, Carl Lumbly…

Flanagan će staviti svoj zaštitni znak iliti twist na poznatu uznemirujuću priču. Baš kao što je učinio s prethodnim projektima uključujući The Haunting of Hill House i The Haunting of Bly Manor, redatelj će zadržati određene teme, imena likova i zaplete dok će sve to ukomponirati u suvremenu sliku. Netflixova serija ispričat će priču o Rodericku i Madeline Usher, bratu i sestri koji su zgazili svakoga na njihovom putu da dođu do vrha farmaceutske igre, kroz svoju obiteljsku tvrtku Fortunato Pharmaceuticals. Kad stari kosturi ispadnu iz ormara i niz neobjašnjivih smrti počne progoniti nasljednike obitelji Usher, tajne iz prošlosti isplivat će na površinu.

7. Echo, Disney Plus, 29. studenog
Tvorac: Marion Dayre
Glumačka postava: Alaqua Cox, Chaske Spencer, Tantoo Cardinal, Devery Jacobs…

Echo se nastavlja na događaje Marvelove serije Hawkeye, gdje se Maya Lopez sukobila s Wilsonom Fiskom. Lopez u rodnom gradu sustižu njezine ranije nemilosrdne akcije. Mora se suočiti sa svojom prošlošću, ponovno se povezati sa svojim indijanskim korijenima i prihvatiti značenje obitelji i zajednice ako se ikada nada da će krenuti naprijed.

8. Star Wars: Skeleton Crew, Disney Plus, jesen
Tvorci: Jon Watts i Chris Ford
Glumačka postava: Jude Law, Ravi Cabot-Conyers, Kyriana Kratter, Robert Timothy Smith…

Serija se opisuje kao avanturistička serija o odrastanju u stilu 1980-ih, i to u duhu Amblinovih filmova iz tog vremena. Radnja će pratit malu skupinu mladih koji, kada se nađu sami u galaksiji, morat će pronaći način da surađuju kako bi se vratili kući. Pronalaženje puta kući – i susret s nevjerojatnim saveznicima i neprijateljima – bit će veća avantura nego što su ikada mogli zamisliti.

9. Percy Jackson and the Olympians, Disney Plus, 20. prosinca
Tvorci: Jonathan E. Steinberg i Dan Shotz
Glumačka postava: Walker Scobell, Leah Sava Jeffries, Lin-Manuel Miranda, Toby Stephens…

Radnja prati titularni lik, dječaka koji živi relativno običnim životom. To jest, dok ga jedan od njegovih učitelja ne napadne, koji je inače čudovište. Ništa posebno. Dakle, kada Percyjeva majka Sally sazna, odaje prilično veliku tajnu: Percy je polubog. Imajući ovu novu informaciju na umu, Percy odlazi u Kamp junaka miješane krvi kako bi bio u blizini druge djece polubogova. Međutim, ubrzo biva uvučen u rat na Olimpu nakon što Zeus optuži Percyja da mu je ukrao glavni grom. Kako bi dokazao svoju nevinost i pronašao pravog lopova, Percy putuje Sjedinjenim Državama i podzemljem uz pomoć svojih novih prijatelja Grovera i Annabeth.

Check Also

MGM Plus naručio je tv adaptaciju Kingovog romana The Institute

MGM Plus naručio je seriju The Institute (Institut), adaptaciju romana Stephena Kinga. Iako se o …

Prvi pogled na film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Pripremite se za povratak u Međuzemlje s anime filmom The Lord of the Rings: The …

2 comments

  1. Kako sam obećao evo recenzija , ova serija će uzdrmati scenu. Ovo je nešto o čemu će se pričati…

    https://spejs.com.hr/one-piece-podignimo-jedra-krece-avantura/

  2. Iskreno jako mi je žao da niste ubacili ovdje One piece seriju i preradu crtića. Sama serija i crtić su dio fantastike i vrhunskog strip svijeta, a po najavama ovo bi mogla biti jedna od najboljih prerada ikada.

    Iskreno volio bih da napravite osvrt ili ću Vam ja dostaviti tekst sa mojim osvrtom kada pogledam prvu sezonu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics