Nagradna igra: Osvojite ulaznice za Burtonov Frankenweenie koji stiže u kina 31. 1.

25012013_FrankenweenieNag

Burtonov  film Moje najdraže čudovište (Frankenweenie) koji je nominiran u kategoriji najboljeg animiranog filma za nagradu Oscar stiže u naša kina u četvrtak, 31. siječnja. Mi vas vodimo na film zahvaljujući našem sponzoru, distributeru Continental filmu i Cineplexx kinima. Potrudite se i možete osvojiti ulaznice, a mi dijelimo 5 x 2.

Vaš je zadatak da na našim stranicama na facebooku ili u komentaru članka na webu postate zanimljivost vezanu uz Moje najdraže čudovište– tekst, fotografiju, video – što god Vam se učini dovoljno zanimljivo, maštovito i vrijedno za obznaniti. Odabrat ćemo pet najzanimljivijih postova i nagraditi Vas ulaznicama za Cineplexx kina u Zagrebu, Splitu ili Osijeku – prema Vašoj želji.

Nagradna igra traje do srijede, 30. siječnja u ponoć.

Zaigrajte i osvojite ulaznice!

Moje najdraže čudovište:

Direktno iz studija Disney proslavljeni redatelj Tim Burton pred­stavlja nam “Moje najdraže čudovište” (“Frankenweenie”) – svoj novi animirani dragulj snimljen najmodernijom 3D tehnologijom u kojemu su svoje glasove posudili talentirani glumci Catherine O’Hara, Martin Short, Martin Landau, Charlie Tahan, Atticus Shaffer, Robert Capron, Conchata Ferrell i Winona Ryder.

“Moje najdraže čudovište” topla je animirana priča o jednom dje­čaku i njegovom psu. Nakon što neočekivano izgubi svog lju­bimca, psa Sparkyja, mladi Victor upotrijebit će svo svoje znanje i snagu kako bi svog omiljenog prijatelja vratio u život – uz par malih izmjena. Iako u početku pokušava sakriti svoju novu kreaciju, nakon što svi saznaju da se Sparky vratio, Victorovi kolege iz škole, učitelji i kompletni gradić naučit će da vraćanje u život ponekad može biti vrlo, vrlo opasno.

Animirani film “Moje najdraže čudovište” zapravo je Burtonova oda klasičnim hororima koji su ga inspirirali u mladosti. Snimljen je stop-motion animacijom koja potpomaže jednostavnosti priče, ali joj daje i potrebnu dubinu. Ovo je prvi Burtonov animirani film ko­jeg je režirao za studio Disney, a također ga je i producirao. Sce­narij potpisuje John August, a originalna priča potječe, naravno, direktno iz uma Tima Burtona. Film je ove godine dobio nomi­nacije u kategoriji najboljeg animiranog filma za ugledne nagrade BAFTA, Zlatni globus i Oscar.25012013_FrankenweenieNag_Poster

 

Check Also

Prvi teaser trailer za film The Toxic Avenger!

Legendary Entertainment objavio je prvi teaser trailer za superherojski film The Toxic Avenger. Riječ je …

Wish: novi trailer i poster za Disneyjev animirani film!

Walt Disney Animation Studios objavio je novi trailer i poster za nadolazeći animirani film Wish. …

4 comments

 1. Prije 33 godine Tim Burton dobio je stipendiju za Disneyjev umjetnički institut u Kaliforniji. Tad je napravio kratki animirani film “Frankenweenie” koji nije oduševio ljude u Disneyju jer su ga ocijenili previše mračnim za djecu. Nakon toga Burton im se zahvalio i krenuo svojim putem.

  Danas u kinima imamo priliku gledati remake tog animiranog filma koji potpisuje sâm Burton.

 2. Tim Burton je htio prvo da Frankenveenie bude realan film ali su animirani filmovi jeftiniji i lakše za napraviti ih.

 3. Animirani film “Moje najdraže čudovište” zapravo je Burtonova oda klasičnim hororima koji su ga inspirirali u mladosti. Čak je i snimljen svojevrsni homage.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MquUxWXEOLU

  Voljela bih dobiti ulaznice za Cineplexx Centar Kaptol.

 4. Tim Burton koji je stvarno imao zavidnu karijeru 90-ih godina izgubio je kreativni zamah. Stoga je iz nafatalina izvukao svoj film Frankenweenie koji je snimio 1984 godine . U biti je ovaj crno-bijeli crtić snimljen u 3D tehnici remake tog njegovog filma , zbog kojeg je dobio otkaz u kompaniji Disney za koju je tada radio. Naime Disney je zaključio da je snimio film koji će prestrašiti djecu pa ga nije ni prikazivao. Poslije kad se je Tim Burton proslavio, uz njegovu “Božićnu noćnu moru” uz DVD su izdavali Frankenveenie kao bonus .
  Sam taj film Frankenveenie iz 1984 je bio istodobno i parodija filma iz 1931 Frankenstain i odavanje počasti autorici Mary Shelly i njezinoj knjizi Frankenstain.
  http://www.flickr.com/photos/barontremaynecaple/8058766253/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics