Nagrađeni SF roman Tragovi rata postaje tv serija!

Za fanove Garetha L. Powella i njegovog SF romana Tragovi rata (Embers of War) imamo jako dobre vijesti. Stampede Ventures i Wiip su udružili snage kako bi adaptirali prvu knjigu fantastičnog serijala Tinjajući rat autora Garetha L. Powella. Riječ je o seriji koju će za male ekrane prilagoditi scenarist Gary Graham, dok će se režije uhvatiti Breck Eisner (The Expanse, The Last Witch Hunter). Posebno nas veseli što je u priču involviran Breck Eisner koji je pokazao što može na fantastičnoj seriji The Expanse koja upravo ulazi u svoju završnicu pete sezone. Graham i Eisner su također i izvršni producenti. Uz njih ostali izvršni producenti su Greg Silverman i Paul Shapiro, a Powell će biti suizvršni producent.

Čini se da serija još nema dom, ali više je nego pogodna za bilo koji od većih streaming servisa.

Tragovi rata su prvi roman iz serijala koji je objavljen 2018. Drugi dio, Fleet of Knives, uslijedio je 2019. godine, dok je treći, Light of Impossible Stars, izašao prošle godine. Za roman Tragovi rata Powell je dobio nagradu Britanskog društva za znanstvenu fantastiku (BSFA) te bio finalist nagrade Locus. Kod nas je roman Tragovi rata u prijevodu objavio Hangar 7 2019. godine i možete ga kupiti na našem webshopu. Već je najavljen i drugi nastavak koji izlazi u prvoj polovici ove godine, te na službenoj stranici nakladnika Hangar 7 možete pročitati i uvodno poglavlje.

Tragovi rata su svemirska opera smještena u ono što se čini kao daleka budućnosti gdje je čovječanstvo otkriveno i uvedno u svojevrsnu galaktičku federaciju. No takvo prosvijećeno društvo nije promjenilo ljudski rod, pa priča započinje na tragu brutalnog konflikta izmeđe dvije ljudske frakcije Konglomeracije i Vanjskih. Potonja, svjesna da bi rat mogao trajati previše dugo, s velikim žrtvama na obje strane se odlučuje za masivni neočekivani udarac koji uzrokuje potpuno uništenje planeta pokrivnog svjesnom šumom, gdje su su obje strane sudjelovale u gerilskim okršajima. Tri godine kasnije na scenu stupa svjesni brod Kuja Nevaljalka i nezina posada na čelu s kapetanicom Sal Konstanz. Oni su u utrci s vremenom kako bi spasili brod koji je zapao u nevolje, među čijim je putnicima i netko jako bitan za obje zaraćene strane. I iako je to spasilačka operacija, uskoro će se pripadnici Spasilačke kuće, Kuja Nevaljalka kao i njezina posada naći zapetljanima u nešto puno kompleksnije i opasnije…

Check Also

Nosferatu: prvi trailer za remake redatelja Roberta Eggersa!

Focus Features konačno je objavio prvi teaser trailer za remake filma Nosferatu, redatelja i scenarista …

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics