Uskoro na Syfy stiže nova SF serija – Spides

Syfy je pribavio prava za Spides, novu SF triler seriju o invaziji vanzemljaca. Osam jednosatnih epizoda premijerno će biti prikazane krajem 2019. godine. Scenarij potpisuju Rainer Matsutani, Eckhard Vollmar, Peter Hume, Carola Lowitz i Mark Wachholz. Seriju produciraju Katapult Filmproduktion i Red Sun Films u suradnji s kućom Palatin Media koja je ujedno i distributer. Akvizicija je dio većeg dogovora između Syfy-jeve krovne kompanije NBCUniversal International Networks i internacionalnog distributera, već spomenute kuće Palatin Media koja će se pobrinuti za sve Syfy-jeve kanale van američkog tržišta.

Rainer Matsutani (Raging Inferno, Wild Land, Over My Dead Body) je također redatelj i showrunner serije, Alexander Kiening je producent, dok su Bernd Schlötterer, James Cabourne i Wolfgang Behr izvršni producenti.

Smještena u suvremeni Berlin, serija prati Noru – koju tumači Rosabell Laurenti Sellers (Game of Thrones) – mladu ženu koja se budi iz kome bez sjećanja na njen prethodni život nakon što je uzela misterioznu drogu; tu je i lokalni detektiv David Leonhart – kojeg tumači Falk Hentschel (Legends of Tomorrow, Marvels Agent of S.H.I.E.L.D.), i njegova partnerica Nique Navar – koju igra Florence Kasumba (Avengers, Black Panther). Detektivi prate trag narkotika koji je povezan s nestankom na desetine tinejdžera. Kada Nora krene otkrivati šta joj se dogodilo, počinje razotkrivati zavjeru vanzemaljaca koji koriste umjetnu drogu da bi se ubacili u ljudska bića čija im tijela služe kao stanište. Što više istine Nora otkrije, to će biti jasnije njene osobne mračne tajne: ona je ključ invazije protiv koje se bori.

Ostale veće uloge tumače Damian Hardung (Name Of The Rose) kao Alex; Désirée Nosbusch (Bad Banks) kao Norina majka; Susanne Wuest (Parfum) kao dr. Bridget Herter, ambiciozna načelnica neurologije na institutu Torsen; Aleksandar Jovanović (Tatort, Dr Who) kao Robert Prokopp, šef sigurnosti; Branko Tomović (Homeland, 24) kao Boris, ruski mafijaš; Kimberly Leemans (The Walking Dead, Nashville) kao Cleo, vlasnica noćnog kluba.

“Kao znanstvenofantastični triler s obratom, Spides će biti više od vanzemaljske serije na našim Syfy kanalima širom svjeta”, izjavio je Steve Patscheck, izvršni potpredsjednik internacionalnog programa za NBCUniversal International Networks. “Mi fanove znanstvenofantastičnog žanra postavljamo u središte svega što radimo, uključujući pribavljanje sadržaja koji odgovara gledateljima iz svih djelova svijeta.” Spides se tako pridružuje ostalim akvizicijama poput CW-ove serije The Outpost, Freeformove serije Siren, Huluovih serija Future Man i Runaways, NBC-jeve serije Midnight, Texas i Syfy-jeve serije Killjoys.

Spides se trenutno snima u Berlinu, Nemačkoj.

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Jedan komentar

  1. Nadam se samo da neće biti kao Nightflyers. Serija koju su toliko razvikali a ispala flop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics