Na SFeraKon dolazi američka fantasy spisateljica Kate Elliott

 

07042015_SferaKon_KateElliott

Gošća ovogodišnje nacionalne sf konvencije SFeraKon je američka fantasy spisateljica Kate Elliott. Za one koji ne znaju, SferaKon ili druženje ljubitelja znanstvene fantastike uz prigodni program i dodjelu nagrada održava se jednom godišnje za vikend i to od davne 1977. godine (s nazivom SFeraKon od 1983.). Ovogodišnji, 37. po redu, održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) od 15. do 17. svibnja. Više možete saznati na sferakon.org.

Domaća publika do danas nije imala prilike čitati u prijevodu djela Kate Elliott koja je započela karijeru pišući znanstvenu fantastiku, ali je ipak postala popularna zahvaljujući svojim fantasy serijalima. Nakladnik Lumen će prigodno za SferaKon objaviti prvi dio trilogije Spiritwalker, Hladna magija (Cold Magic), a u sferakonskom broju Siriusa B izaći će priča, no naslov Vam nećemo otkriti. U svakom slučaju posjetitelji će imati dovoljno izbora za dobiti autogram.

Njezina najdulja serija je Crown of Stars koja ima sedam romana od kojih je za prvi, King’s Dragon bio nominiran za Nebulu. Iako se do sada nije okrunila niti jednom od glavnih žanrovskih nagrada, romani Kate Elliot redovito se nalaze pri vrhu nominacija za Locus i World Fantasy Award. Nedavno joj je objavljena zbirka priča i novela The Very Best of Kate Elliott. Njezin prvi omladinski roman (YA), Court of Fives izaći će u kolovozu, a novi epski fantasy roman Black Wolves u listopadu 2015. Inače, Kate živi na Havajima i kada ne piše često se otisne u kanuu niz pacifičke valove. Mislim da ćemo je priupitati o tom iskustvu kada posjeti Zagreb.

Check Also

15. Liburnicon pod sloganom Ipak se kreće iliti Eppur si muove!

20. kolovoza počinje 15. po redu festival fantastike i znanstvene fantastike Liburnicon. Konvencija koju organizira …

FantaSTikon 2020. u virtualnom okruženju!

FantaSTikon 2020. održat će se u virtualnom okruženju, od 17. do 19. srpnja, na Discord …

Web Statistics