Moonfall: Halle Berry i Josh Gad idu u svemir!

Roland Emmerich, čovjek koji stoji iza Dana neovisnosti i njegovog nastavka, probat će fanovima SF-a pružiti novu epsku svemirsku katastrofu s filmom Moonfall. Glavne likove će tumačiti Halle Berry (John Wick: Chapter 3 – Parabellum, X-Men franšiza) i Josh Gad (Pixels, Avenue 5).

Emmerich se još 2016. godine odlučio za ovaj projekt kada je napravljen i scenarij, što je još bilo pod bannerom Universala. Film je od tada promjenio studio, a prošle godine je trebao biti predstavljen na Kanskom filmskom festivalu s idejom da se ove godine nađe u kinima.

Radnja filma u fokusu ima tajanstvenu silu koja izbije Mjesec iz njegove orbite usmjerujući ga tako prema Zemlji. S jako malo vremena na raspolaganju, te protiv svih izgleda, na brzinu skupljena ekipa poslana je na nemoguću misiju u svemir, ostavljajući iza sebe sve one koje vole i riskirajući sve kako bi se spustili na mjesečevu površinu i spasili planetu od uništenja.

Berry je dobila ulogu NASA-ine bivše astronautkinje koja nakon niza misija radi u administraciji, ali koja bi mogla biti ključ u pronalasku rješenja za katastrofu. Gad je odabran za glavnu mušku ulogu, a to je znanstveni genijalac KC Houseman koji prvi shvaća što se dogodilo s Mjesecom i tako postane jedna od najvažnijih osoba na Zemlji.

Scenarij za film potpisuju Emmerich, Harald Kloser (2012) i Spenser Cohen (Extinction). Izvršni producenti su Dennis Wang, James Wang, J.P. Pettinato, Marco Shepherd, Ute Emmerich, Carsten Lorenz i Stuart Ford.

Lionsgate film planira za 2021. godinu, a početak produkcije je u planu za jesen u Montrealu, čim budu sve sigurnosne i zdravstvene mjere osigurane, s obzirom na trenutnu pandemiju.

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics