MGM Plus naručio je tv adaptaciju Kingovog romana The Institute

MGM Plus naručio je seriju The Institute (Institut), adaptaciju romana Stephena Kinga. Iako se o projektu pisalo još 2019. godine, tek sada je službeno naručen, a otkrivena je i glavna glumačka postava koju čine Ben Barnes (Shadow and Bone, Westworld) i Mary-Louise Parker (Weeds, Angels in America). Serija od ukupno osam epizoda kreće u produkciju kasnije ove godine. Redatelj i izvršni producent je Jack Bender (Lost, FROM), dok je scenarist i izvršni producent Benjamin Cavell (Justified, The Stand).

The Institute prati Lukea Ellisa koji je otet i budi se u ustanovi The Institute, u sobi koja izgleda poput njegove, jedino što nema prozore. Izvan njegovih vrata su druga vrata, iza kojih se nalaze ostala djeca s posebnim talentima, poput telekineze i telepatije. I ostali klinci su tamo dospjeli na isti način kao i Luke. U obližnjem gradu, bivši policajac Tim Jamieson došao je s namjerom da započne novi život, ali mir i tišina neće potrajati jer su njegova i Lukeova priča suđene da ukriže put.

Barnes će tumačiti Tima Jamiesona, kojeg se opisuje kao “razočaranog bivšeg policajca koji preuzima posao night knockera u malom gradu, povlačeći se od svijeta dok ga Lukeova nevolja ne vrati ponovo u život i da mu nešto u što može vjerovati.”

Parker će tumačiti gospođu Sigsby, “šarmantnu, ali nepokolebljivu direktoricu Instituta i istinsku vjernicu u njegovu groznu misiju. Sigurna je da će je povijest vidjeti kao heroja.”

“Oduševljen sam što mi je Stephen King povjerio još jedan od svojih briljantnih romana i nastavljanjem izvanrednog kreativnog odnosa s Michaelom Wrightom i MGM Plusom. Radeći zajedno s Benom Cavellom i timom iznimnih pisaca, kako bismo ispričali priču o ovoj jedinstveno nadarenoj djeci, osigurat ćemo napetu i zanosnu seriju.” – izjavio je Bender.

“Velika mi je čast što imam još jednu priliku adaptirati [djelo] Stephena Kinga, koji je bio velikodušan i spreman na suradnju izvan mojih najluđih zamisli. Također, prilika za rad s Jackom Benderom, koji je režirao neke od mojih omiljenih serija svih vremena, doista je ostvarenje sna. Ne mogu biti više zahvalan Michaelu Wrightu i MGM-u što su sastavili ovaj tim.” – izjavio je Cavell.

Roman Institut je kod nas u nakladi Znanja objavljen prošle godine.

Za sada nije poznato kada se očekuje premijera serije.

Check Also

Prvi trailer za Rick and Morty: The Anime!

Za sve vas kojima nikada nije dovoljno Ricka i Mortyja Adult Swim je predstavio službeni …

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics