May the 4th be with you

 

Danas se slavi Međunarodni dan Ratova zvijezda/May the 4th. Naravno slavimo ga i mi u Hrvatskoj. Riječ je o danu koji je posvećen motu Jedija “May the Force be with you”.

Udruga Star Wars Hrvatska dan obilježava izlaskom u kostimima u središte grada Zagreba gdje će se svi fanovi, ali i prolaznici željni cool fotke moći poslikati s njima. Kako to izgleda uživo najbolje ilustrira priložena fotografija. Sila je jaka u Zagrebu!

04052016_May_The_4th_post_1

Danas se u Rijeci održava drugi po redu Star Wars kviz u River Pubu u 20:30 sati. Organizator je Udruga 3.Zmaj koja uz obilježavanje međunarodnog dana Ratova zvijezda slavi i rođendan udruge. Za kviz su osigurane i nagrade za koje su se pobrinuli Udruga 3.Zmaj, InGames GameLand Shop i Inverzija webshop.

Druženje fanova popularne filmske franšize biti će održano i u Rijeci 08. svibnja u ex-Bernardiju. Tamo će od 13:00 sati nadalje biti održan prvi #hanyolo Rijeka, jednodnevni event posvećen Ratovima zvijezda.

Fanove Ratova zvijezda u ex-Bernardiju očekuje bogat i raznovrstan program. Održat će se radionica 3D printanja za Ewokse koju provodi Lab GKR Gradske knjižnice Rijeka. Prijave za radionicu se primaju u inbox Facebook stranice Star Wars #hanyolo Rijeka.
Održat će se i strip-radionica Dore Vukičević za male i velike, kao i debata na kojoj će debatni klub Dom mladih raspravljati o tezi “Jedi Order kao vodilja moralnih vrijednosti je opravdan”.
Posjetitelje očekuju i predavanja: Etika i racionalnost u SW, Predstavljanje Expanded Universea, Arhetipska simbolika vizualnih motiva Star Wars filmova, a moći će se okušati i u igranju Sabacca, poznate kartaške igre na kojoj je Han Solo i osvojio legendarnog Millenium Falcona.

Očekuju vas i igre za igraće konzole, tabletop igre, kviz u Jeopardy! formatu, Lego izložba Luke Likera i razni Star Wars izlagači. Ekipe za kviz će činiti maksimalno četiri člana i prijave se također primaju u inbox na Star Wars #hanyolo Rijeka. Sponzori i ovog cool događanja su Inverzija webshop, InGames GameLand Shop i Bee8Bit.

Ako još uvijek ne znate da Inverzija ima webshop, potražite banner na naslovnoj strani jer vas tamo čeka fantastična kolekcija majica, šalica, Funko POP! figurica, knjiga i stripova, a najviše ih je upravo Star Wars tematike. Danas je pravi dan za SW shopping!

04052016_May_The_4th_post_2

Check Also

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

9. izdanje konvencije Pandakon

Ovogodišnji Pandakon održava se 14. i 15. rujna, na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics