Matt Smith se pridružio glumačkoj ekipi za Star Wars: Episode IX

Nekadašnji Doktor je upravo postao djelom daleko, daleko udaljene galaksije. Matt Smith se pridružio glumačkoj ekipi 9. epizode Ratova zvijezda (Star Wars: Episode IX). Detalji uloge su nepoznati, osim da je riječ o ključnom liku (kako prenosi Variety). No šuška se o tome da bi mogao tumačiti Rayinog oca.

Smith je nedavno glumio u filmu Patient Zero, a njegov novi film Charlie Says u kojem tumači Charlesa Mansona ima premijeru ovaj vikend na Venice Film Festivalu.

Nema dugo kako smo saznali da se i Dominic Monaghan priključio glumačkoj postavi 9. epizode. Monaghan će tako ponovo surađivati s J.J. Abramsom, s kojim je radio na seriji Lost, gdje je Abrams bio sutvorac, reditelj, scenarist i izvršni producent. Niti o njegovoj ulozi u 9. epizodi nije poznato ništa.

Od povratničkih lica glumačku postavu 9. epizode Ratova zvijezda čine Billy Dee Williams, Mark Hamill, Anthony Daniels, pokojna Carrie Fisher, Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo i Billie Lourd. Nova lica uz već spomenute Matta Smitha i Dominica Monaghana čine Keri Russell, Richard E. Grant i Naomi Ackie.

9. epizodu produciraju Kathleen Kennedy, J.J. Abrams i Michelle Rejwan, dok su izvršni producenti Callum Greene i Jason McGatlin. Dan Mindel je direktor fotografije, Rick Carter i Kevin Jenkins su produkcijski dizajneri, Michael Kaplan je dizajner kostima, Neal Scanlan je zadužen za specijalne efekte na stvorenjima i droidima, Maryann Brandon i Stefan Grube su urednici, Roger Guyett je zadužen za nadzor na vizualnim efektima, Tommy Gormley je redatelj prve pomoćne ekipe, a Victoria Mahoney je redateljica druge pomoćne ekipe.

Scenarij za film potpisuju J.J. Abrams i Chris Terrio. Skladatelj John Williams koji je bio zadužen za svako poglavlje Star Wars sage od filma Zvjezdani ratovi IV: Nova nada (Star Wars: Episode IV – A New Hope) se također vraća u daleko, daleko udaljenu galaksiju.

Star Wars: Episode IX u kina stiže 20. prosinca 2019. godine.

Check Also

Serija Space Force stiže u svibnju, a tu su i prve fotke!

Netflixova ambiciozna komična serija Space Force je najavljena još u siječnju prošle godine. Tada smo …

Stargirl: Courtney ima svoje planove kako biti superheroina!

The CW-ov i DC-jev svemir sljedeći mjesec dobiva novu zajedničku superherojsku prinovu – Stargirl. Serija …

Web Statistics