Marvelova serija o Visionu stiže 2026., a ima i novog showrunnera

Marvelovi filmovi kao ni serije nisu više zlatne koke, zato je i došlo do odluke o novoj Disneyjevoj strategiji da se reducira novi sadržaj te fokusira na kvalitetu. Disneyjev izvršni direktor, Bob Iger izjavio je kako će postupno smanjiti Marvelov kinematografski svemir, te da im je nova misija smanjenje broj Marvelovih TV serija na dvije godišnje i filmske produkcije na ne više od tri filma godišnje. Problem je što je ta najava u suprotnosti s kalendarom za 2025. koji za tada ima predviđena čak četiri filma iz Marvelovog studija: Captain America: Brave New World, Thunderbolts, The Fantastic Four i Blade. Dok za 2026. studio ima isplanirano još četiri Marvelova filma. A to nas dovodi i do nedavne vijesti koja će biti u fokusu ovog članka, da je službeno potvrđeno kako ćemo 2026. dobiti novu Marvelovu seriju o Visionu. No, barem što se te serije tiče ona je donekle i bila u planu, jer je raniju verziju nadzirala Jac Shaeffer (WandaVision), čiji je fokus u međuvremenu prešao na drugi WandaVision spin-off – Agatha All Along, pa se još prošle godine šuškalo o tome da se odustalo od serije o Visionu. Šuškanja su se očito pokazala netočnima, jer uz seriju Agatha All Along koja stiže u rujnu ove godine, 2026. stiže za sada nenaslovljena serija o Visionu.

Paul Bettany se očekivano vraća ulozi Visiona, a novi showrunner je ni manje ni više nego Terry Matalas (12 Monkeys, Star Trek: Picard). S Matalasom za kormilom, ovo će biti prva Marvelova nova igrana serija u gotovo dvije godine, što predstavlja značajan pomak u načinu na koji se proizvode serijali za Disney Plus. Izvorno, Marvel je imao model po kojem je angažirao glavne scenariste za stvaranje unaprijed određenih i često već najavljenih serija, gdje je većina odgovornosti bila na redateljima i kreativnim izvršiteljima. No, čini se da su u Disneyju i Marvelu neke lekcije iz dosadašnjih serija ipak usvojili pa su se odlučili na tradicionalnu metodu s angažiranjem showrunnera.

U prvoj najavi za seriju, projekt je nazvan Vision Quest. Taj naslov dolazi iz stripovske priče koja je poslužila kao inspiracija za radnju serije WandaVision. Iako je većina priče iz strip serijala već ispričana, još uvijek postoji jasan smjer kojim bi serija Vision mogla ići. Lik treba u potpunosti prihvatiti i shvatiti svoja sjećanja, jer čak i nakon što ih je primio natrag od Hexovog Visiona, White Vision se nije vratio u izvorno stanje lika, izgledajući zbunjeno i sukobljeno.

Check Also

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

The Ark: trailer za 2. sezonu SYFY-eve serije!

Fanove SYFY-eve serije The Ark razveselit će netom objavljeni puni trailer za drugu sezonu. Mi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics