George R. R. Martin komentira najavu pilota za prikvel serije Igra prijestolja

Prošli tjedan smo saznali da je HBO službeno naručio pilot za potencijalni prikvel serije Igra prijestolja, a okriven nam je i kratki sinopsis. Nakon tog otkrića putem svog bloga oglasio se i sam autor književnog serijala Pjesma leda i vatre George R.R. Martin, koji je sutvorac i koscenarist pilota. Tamo je otkrio kako bi volio da naslov serije bude The Long Night.

“Da, ovo je prikvel, ne nastavak. Nitko od likova, niti glumaca iz serije Igra prijestolja se neće pojaviti u novoj seriji. Sve te serije koje razvijamo su prikveli, kao što sam već spomenuo ranije. No ovdje je stvarno riječ o posebnom prikvelu koji nije smješten samo 90 godina prije Igre prijestolja (poput Dunk & Egg) ili par stotina godina ranije, nego čak 10 tisuća godina prije (pretpostavljajući da je usmena predaja o Prvim ljudima točna iako postoje meštri u Citadeli koji inzistiraju na tome da je prošlo samo pola tog razdoblja). Tek smo na početku procesa naravno, jer je pilot tek naručen, pa nemamo još redatelja, ni glumačku postavu, ni lokaciju, čak niti naziv (moj glas ide za The Long Night, što govori samo po sebi dovoljno, ali začudio bi se kada bi ostalo na tome. Vjerojatnije je da će HBO htjeti nešto što će u nazivu imati i Igra prijestolja. Znat ćemo dovoljno brzo.)”

Također se osvrnuo i na ostale svojedobno najavljene potencijalne spinoffe Igre prijestolja, koje HBO razmatra, i koji se nalaze u različitim fazama razmatranja, na kojima rade Max Borenstein, Brian Helgeland, Cary Wray i Bryan Cogman.

“Što se tiče ostalih potencijalnih nasljedničkih serija… ako ste pratili znate da smo krenuli s njih četiri, i s vremenom došli na pet. Jedna od njih je koliko sam shvatio već završila svoj put, a pilot Jane Goldman kreće u snimanje. No to ne znači da su i ostale potencijalne serije završile svoju priču. Tri prikvela Igre prijestolja, smještena u različita razdoblja, s različitim likovima i pričama i dalje se nastavljaju aktivno razvijati. Sve što mi je do sada rečeno upućuje na to da bi mogli snimati još jedan ako ne i dva pilota u narednim godinama.”

Ako pilot dobije naružbu za seriju ona neće izaći prije nego Igra prijestolja završi. S obzirom na to da osma i posljednja sezona serije Igra prijestolja dolazi iduće godine, ovu prikvel seriju možemo najranije očekivati 2020. godine.

Check Also

The Portable Door: prvi trailer za fantasy avanturu baziranu na serijalu Toma Holta

Objavljen je prvi puni trailer za australsku fantasy avanturu The Portable Door, adaptaciju prve knjige …

The Mandalorian: novi poster za 3. sezonu i specijalni promo video!

S obzirom da nas od treće sezone serije The Mandalorian dijeli svega mjesec dana ne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics