George R.R. Martin je otkrio novosti za spin-off serije Igre prijestolja

Dijeli nas svega tri epizode od samog finala serije Igra prijestolja. Noćni kralj je mrtav, Daenerys Targaryen još je odlučnija u slamanju Cersei Lannister, Bran je i dalje Bran, Jon čini se i dalje ništa ne zna, a sami kraj priče se nazire na horizontu. No to ne znači nužno da Westeros ostavljamo iza zastora. George R.R. Martin je na svom blogu podijelio neke zanimljive novosti.

“Kad smo već kod televizije, ne vjerujte svemu što čitate. Internetski izvori su notorno nepouzdani. Imali smo u razvoju pet različitih nasljednika serije Igra prijestolja (ne volim termin spin-off) kod HBO-a, i tri od njih i dalje lijepo napreduju prema naprijed. Onaj kojeg ne bi smio nazivati Duga noć će započeti snimanje kasnije ove godine, a druge dvije serije su u fazi pisanja scenarija, ali se polako privode kraju. O čemu se radi? To vam ne mogu reći. Ali, možda bi neki od vas trebali uzeti svoju kopiju “Fire & Blood” i stvoriti neke svoje teorije.”

U svakom slučaju upravo je zadnja rečenica ove najave najzanimljivija, odnosno spominjanje nedavno izašle knjige “Fire & Blood“. Riječ je povijesti kuće Targaryen, obitelji iz Martinovog serijala Pjesma leda i vatre. Iako je prvotno (2013.) planiran za objavljivanje nakon završetka serije, Martin je objavio svoju namjeru da objavi povijest u dva sveska jer je materijal prevelik. Prvi svezak objavljen je 20. studenog 2018. godine. Stoga se postavlja pitanje, da li je moguće da ćemo dobiti spin-off baziran na povijesti kuće Targaryen? Ili Martin samo želi ostvariti što bolju prodaju knjige…

Ne možemo se ne osvrnuti i na današnje curenje četvrte epizode serije Igra prijestolja. Da, čini se da je takvo curenje epizoda ili njezinih dijelova postalo neizbježno u posljednjoj sezoni. Ne morate se brinuti, mi vam nećemo ništa spojlati niti nećemo prenositi bilo kakav video koji je procurio. Ono što ćemo podijeti s vama je upozorenje da na twitteru možete naići na minu i slučajno vidjeti nešto što se smatra velikim spojlerom, koji otkriva smrt jednog od značajnijih likova. Dakle, tu nećemo ulaziti dalje u raspravu van ovoga, ali ako ste nestrpljivi i želite znati prije nego epizoda službeno stigne tada znate što vam je činiti.

Igra prijestolja - Fire & Blood

Check Also

Datum premijere i ostale novosti 2. sezone Netflixove serije Shadow and Bone!

Prvi teaser za drugu sezonu Netflixove fantasy seriju Shadow and Bone (Sjena i kost) smo …

The Ark: prvi pogled na SYFY-evu nadolazeću seriju!

Ako se želite investirati u novu SYFY-evu seriju tada skrećemo pozornost ne netom objavljeni kratki …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics