George R. R. Martin izaziva s novostima o prikvel seriji Igra prijestolja

Stigle su friške vijesti vezane uz nadolazeću vrlo iščekivanu HBO-ovu prikvel seriju Igra prijestolja. EW je nedavno imao priliku popričati s izvršnim producentom Georgeom R. R. Martinom i showrunnericom Jane Goldman, koji trenutno snimaju seriju u Sjevernoj Irskoj. A Martin je naravno iskoristio tu priliku kako bi fanovima dostavio pokoji intrigantan trag. Dakle krenimo redom kako i navodi Entertainment Weekly:

1. Westeros je u prikvelu grubo podijeljen na 100 kraljevstva. Pa se iz toga izvodi zaključak kako bi Westeros mogao biti još opasniji i kaotičnij nego što je bio u Igri prijestolja kada je bilo Sedam kraljevstva koja su koliko toliko održavala neki red, barem prije rata. “Ako idete unazad, bilo je devet kraljevstva, pa 12, pa s vremenom stignete kada je bilo stotinu kraljevstva – malih kraljevstva – i to je razdoblje o kojem je riječ.”

2. Prisutni su Starkovi i strahovuci. Što bi trebalo biti očito s obzirom na setting serije, jer su Starkovi potomci Prvih ljudi. No u slučaju da je bilo ikakve sumnje Martin je sada to čvrsto potvrdio. “Očito tu su i Bijeli hodači, ili kako ih ja zovem u svojim knjigama ‘The Others’ (Drugi)… I tu su i stvorenja poput strahovuka i mamuta.”

3. Neće biti Lannistera, barem ne u početku. “Lannisteri nisu još prisutni, ali zato jest Castlery Rock iliti Bacačeva hrid… koji nastanjuje obitelj Casterly po kojoj i nosi ime.”

4. Seriju će nositi čitav ansabl glumaca. Iako se do sada iz službenih izvještaja moglo iščitati da prikvel seriju predvodi trio glumica (Naomi Watts, Naomi Ackie i Denise Gough). “Nisu u pitanju glavni likovi, nego veliki glumački ansabl.”

5. Serija bi mogla dobiti drugačiji naslov od onoga koji se očekuje. Iako je prikvel serije Igra prijestolja još uvijek službeno nenaslovljen. Znaimljivo je da je Martin već u prošlosti spominjao naslov “The Long Night” (Duga Noć), koji je nosila i treća epizoda zadnje sezone Igre prijestolja. Čini se da je to i dalje Martinov preferirani naslov, no isto tako je izjavio “Čuo sam prijedloge kako bi se mogla zvati ‘The Longest Night’, što je varijacija protiv koje ne bi imao ništa protiv. To bi bilo doista dobro.” Treba napomenuti da je nedavno procurila informacija kako bi serija mogla nositi naziv “Bloodmoon”. No taj naziv Martin nije komentirao.

Još u listopadu prošle godine smo saznali da će jednu od glavnih uloga u prikvelu tumačiti Naomi Watts (Mullholand Drive, King Kong, Birdman, The Ring, Twin Peaks The Return) kao karizmatična članica visokog društva, koja skriva mračnu tajnu. Dan nakog tog saznanja otkriveno je kako će se glumačkoj ekipi pridružiti i Josh Whitehouse (Poldark). Početkom ove godine otkriveno je kako će ostale veće uloge tumačiti Naomi Ackie (Star Wars: Episode IX), Denise Gough (Guerrilla, Angels in America), Jamie Campbell Bower (Sweeney Todd, Mortal Instruments), Sheila Atim (Harlots), Ivanno Jeremiah (Black Mirror, Humans), Georgie Henley (The Chronicles of Narnia), Alex Sharp (How to Talk to Girls at Parties) i Toby Regbo (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald).

Također već neko vrijeme znamo kako pilot režira S.J. Clarkson (Collateral, Jessica Jones). Pilot je naručen još u lipnju prošle godine, a bazira se na priči koju su napisali Goldman i Martin. Prikvel je smješten u razdoblje tisućama godina prije događaja iz serije Igra prijestolja, za koje smo s vremena na vrijeme čuli kao Doba heroja i Duge Noći.

S produkcijom pilota u tijeku uskoro bi trebalo izaći više informacija o statusu prikvela, kao i mogućem datumu izlaska.

Check Also

The Sandman: 2. sezona serije dobila je tri nova kultna lika!

Vjerojatno ste primjetili da u prvoj sezoni Netflixove serije The Sandman nisu bili uključeni svi …

Megalopolis: prvi, podijeljeni dojmovi o filmu!

Od premijere Megalopolisa koja se održala prije par dana u sklopu Filmskog festivala u Cannesu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics