Mad Max: Furiosa je i službeno u razvoju!

Još u ožujku se pisalo o prikvelu filma Mad Max: Fury Road, koji bi u fokusu imao lik Furiose. Tada nas je redatelj George Miller izazivao s tim kako bi taj film zapravo mogao izgledati. Također nam je dao do znanja da bi početak snimanja bio najvjerojatnije početkom 2021. godine, i da je u pregovorima s potencijalnim glavnim glumcima, poput Anye Taylor-Joy, koja se razmatrala/testirala za ulogu mlade Furiose.

Jučer, sasvim prigodno za 5. godišnjicu filma Fury Road stigli su friški detalji koji daju do znanja da se radi na prikvelu Mad Max: Furiosa. Redatelj je potvrdio da je projekt u ranoj fazi produkcije, te da traže mladu glumicu u dvadestima koja će utjeloviti Furiosu.

Vjerovali ili ne Miller i njegov ko-scenarist Nick Lathouris su scenarij za Furiosu napisali prije nego se Fury Road počeo snimati. Kako bi pomogli svom kreativnom timu i glumcima da se upoznaju s njihovim čudnim, divljim svijetom, Miller i Lathouris su stvorili besprijekorne pozadine za svaki lik i aspekt Fury Roada. Djelo koje su dovršili o Furiosi bio je “čisto način pomaganja Charlize i objašnjavanja sebi”, izjavio je Miller. Ali nisu si mogli pomoći da se ne vrate ponovo i iznova Furiosinoj priči, smatrajući je jako privlačnom. Tako su napisali njezin scenarij usred predprodukcije Fury Roada. Rosie Huntington-Whiteley ga je tada i pročitala te je izjavila da je genijalan, i da ju je uvijek zanimalo da li će scenarij zaživjeti kao film. To se očito pitao i sam Miller dok je vodio pravnu bitku s Warner Bros.-om oko neplaćene zarade za Fury Road. No sada kada je to sve iza njega Miller je ponovo počeo pričati o projektu. Priznao je kako je incijalno planirao ponovno surađivati s Charlize, ali je u konačnici shvatio da tehnologija pomlađivanja nije dovoljno napredovala za tako nešto.

“Dugo sam mislio da možemo koristiti tehnologiju pomlađivanja na Charlize, ali ne vjerujem da smo još stigli do toga. Unatoč hrabrim pokušajima na The Irishmanu, mislim da još uvijek ima puno prostora za poboljšanje. Svi su blizu riješenju, posebno dizajneri japanskih video igara, ali još uvijek tu ima posla, barem ja tako vjerujem.” – George Miller.

Produkcija na filmu Furiosa će početi kad Miller završi svoj sljedeći projekt – Three Thousand Years of Longing, u kojem glavne uloge tumače Tilda Swinton (Doctor Strange, Avengers: Endgame) i Idris Elba (Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War), a film redatelj opisuje kao “anti-Mad Max”.

Furiosa

Check Also

Prvi pogled na Appleovu seriju Time Bandits, remake kultnog filma Terryja Gilliama

Da Apple radi na remakeu Time Banditsa to već vjerojatno znate, ali možda ste propustili …

Pripremite se za kaos s novim trailerom za Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je objavio puni trailer za film Beetlejuice Beetlejuice, originalno poznat kao Beetlejuice 2. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics