Lucy in the Sky u kina stiže već u listopadu

Fox Searchlight je konačno objavio datum dolaska u kina za Lucy in the Sky, koji je još do početka ove godine nosio naslov Pale Blue Dot. Polijetanje u svemir je zakazano za 04. listopada, taman na vrijeme da uđe u potencijalnu trku za Oscara! Osim što je otkriven datum premijere, dobili smo i dvije nove fotografije, a studio je najavio i skorašnji izlazak punog trailera. U slučaju da ste propustili teaser njega možete pogledati ovdje.

Režiser filma je Noah Hawley, tvorac serija Fargo i Legion, a scenarij potpisuju Brian C. Brown i Elliott DiGuiseppi. Izvršna producentica je Reese Witherspoon, koja je izvorno bila zamišljena za glavnu ulogu. Uz nju producenti su Hawley, Bruna Papandrea (Gone Girl) i John Cameron (The Big Lebowski).

Radnja prati prati udanu astronautkinju Lucy Colu koja se nakon duge uspješne misije vraća kući. No, po povratku, njezin gotovo savršeni život se polako počinje raspadati, kada počinje shvaćati da gubi osjećaj za stvarnost. Više ne dijeli istu povezanost sa suprugom, te započinje ljubavnu vezu s kolegom astronautom Markom Goodwinom (Jon Hamm) koja se uskoro pretvara u opsesiju…

Film će se u značajnoj mjeri baviti mentalnim stanjem astronauta nakon dugih svemirskih misija, te teorijom da astronauti nakon dugog vremena provedenog u svemiru po povratku na Zemlju izgube osjećaj za stvarnost. Lucy in the Sky je donekle baziran na događanjima vezanim uz astronautkinju Lisu Nowak, koja je 2006. godine letila u misiji s Discoveryjem. Nakon povratka započela je vezu s kolegom astronautom Billom Oefeleinom, koji je tu vezu s vremenom prekinuo i ušao u novu s kolegicom Colleen Shipman. Ta situacija je bila okidač za Nowak što je rezultiralo njezinom optužnicom za pokušaj otmice Colleen Shipman. Nowak je nakon toga otpuštena iz NASA-e i američke mornarice.

Glavne uloge tumače Natalie Portman, Jon Hamm, Zazie Beetz, Dan Stevens, Nick Offerman, Tig Notaro, Ellen Burstyn, Colman Domingo i Joe Williamson.

Lucy in the Sky

Lucy in the Sky

Check Also

Prvi pogled na HBO-ovu seriju Welcome to Derry, i novi pogled na seriju The Penguin

Max je objavio novi promo video koji najavljuje njihov nadolazeći plan za 2024./2025. godinu, a …

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics