Amazonova serija The Lord of the Rings će imati 5 sezona

Objavljene su neke nove i to vrlo zanimljive novosti vezane uz Amazonovu seriju The Lord of the Rings. Kao što već znate Amazon je u tijesnom ratu s Netflixom osigurao prava na Tolkienove romane za 250 milijuna dolara, a sada je poznato da se studio obezao na čak pet sezona serije za koje bi ukupni budžet trebao iznositi oko milijardu dolara. Također je važno istaknuti kako Amazon po ugovoru mora započeti snimanje u roku od dvije godine. To definitivno nije puno vremena za ovako veliki i zahtjevan projekt, i zato ne čudi da ugovor obuhvaća New Line, te njihovu matičnu kompaniju Warner Bros. u slučaju da Amazon poželi koristiti materijale iz Jacksonovih filmova. Što se pak tiče angažmana samog Petera Jacksona na projektu, za sada se čini da će to biti u funkciji izvršnog producenta. Jacksonov odvjetnik, Peter Nelson nije bio uključen u pregovore koji su se odvijali 2017. godine no zato je nedavno pozvan da započne dijalog između Jacksona i Amazona.

“To je sve stvar vremena. Živimo u eri gdje streaming platforme u nastojanjima da ostvare prava na što zanimljivije projekte značajno dižu cijene ponuda. Smatram da Amazon uči od drugih studija i primjenjuje naglasak na franšize. Također shvaćaju da zbog prevelike produkcije TV serija moraju poraditi na tome kako zadržati gledatelje, a to možete napraviti s franšizama.” izjavio je Nelson vezano uz Amazonov ugovor.

To ide ruku pod ruku s onime što se i dešava. Amazon investira puno novaca za projekte s mogućnostima za franšizu. Koliko je poznato studio je ponudio čak milijardu dolara za prava na The Three-Body Problem, a početkom godine potvrđeno je da razvijaju novu seriju Conan the Barbarian koja će biti bazirana na Howardovom kultnom liku opakog ratnika.

Check Also

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Finalni trailer za Super Mario Bros. Film

Danas je objavljen finalni trailer za The Super Mario Bros. Movie odnosno Super Mario Bros. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics