The Lord of the Rings: Amazonova serija će izgleda imati 20 epizoda 1. sezone

Amazon je krajem srpnja otkrio imena kreativne ekipe koja je zadužena za njihovu nadolazeću, vrlo iščekivanu prikvel seriju The Lord of the Rings. Među tim imenima istaknuo se profesor i tolkinolog Tom Shippey koji je u nedavnom intervjuu za Deutsche Tolkien otkrio neke zanimljivosti vezane uz seriju.

Za početak čini se da je Amazon za prvu sezonu serije odlučio ići s pozamašnim brojem epizoda, ali treba uzeti u obzir kako scenaristi još uvijek mapiraju točan plan. “Točne lokacije još uvijek nisu potvrđene, i moglo bi ih biti nekoliko. Samo snimanje se naravno ne odvija kronološki, nego je orijentirano prema lokacijama. Logično je da nastojite okupiti sve scene koje se odvijaju na istoj lokaciji i odmah ih snimiti da se ne morate vraćati na isto mjesto nekoliko puta. Takva metoda implicira da sve treba biti jasno od samog početka, što znači da se već tada mora znati i kraj. Trebalo bi biti 20 epizoda prve sezone. Tako dok ne odluče kakav će biti kraj ne mogu početi snimati.” – Tom Shippey.

Shippey se osvrnuo i na ulogu Tolkien Estatea, te je potvrdio kako će se radnja odvijati isključivo tijekom Drugog doba poznatog i kao doba Númenora. Drugo Doba je doduše trajalo 3441 godinu, tako da tu ima dovoljno prostora za interpretaciju. “Amazon ima relativno slobodne ruke kada se radi o dodavanju elemenata radnje, s obzirom da se jako malo toga zna o detaljima tog vremenskog razdoblja. No, Tolkien Estate će inzistirati da ključni događaji Drugog doba ostanu nepromenjeni. Sauron napada Eriador, te je prisiljen da se varati u Númenor, gdje tječe na Númenorijance kako bi ukinuli zabranu Valara. Sve to, što čini tijek povijesti, mora ostati nepromjenjeno. Ali možete dodavati nove likove, i možete postavljati puno pitanja poput: Šta je Sauron radio u međuvremenu? Gdje je bio nakon što je Morgoth poražen? Teoretski, Amazon može odgovoriti na ova pitanja izmišljajući odgovore, jer ih Tolkien nije priužio. No ne smiju biti u kontradikciji s bilo čim što je Tolkien opisao i postavio. To je ono na što Amazon mora paziti. Sve se mora uklapati u kanon, nemoguće je mijenjati granice koje je Tolkien postavio, nužno je da sve ostane ‘tolkienovski’.”

Shippey je također posebno istaknuo da Tolkien Estate zadržava pravo veta na bilo koje odluke vezane uz Tolkienova djela, te da su Prvo doba i Treće doba ‘nedodirljivi’. “Događaji mogu biti spomenuti, ali samo ako objašnjavaju događaje iz Drugog doba. No ako nije opisano ili spomenuto u Gospodaru prstenova ili dodacima, ne mogu to koristiti. Stoga je pitanje do koje mjere mogu natuknuti događaje koji su se odigrali npr. u Prvom dobu, a čiji utjecaj se i dalje proteže na Drugo doba.”

Amazon je još ranije potvrdio kako nas očekuje bar pet sezona ovog izuzetno skupog The Lord of the Rings projekta. JD Payne i Patrick McKay su glavni scenaristički duo i showrunneri serije koju producira Amazon Studios u suradnji s Tolkien Estate and Trust, HarperCollinsom i kućom New Line Cinema. Juan Antonio Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom, The Impossible) će režirati prve dvije epizode, te će ujedno biti i izvršni producent sa svojim partnerom Belenom Atienzom. Snimanje bi trebalo započeti 2020. godine, jer serija na male ekrane stiže 2021. godine.

The Lord of the Rings

Check Also

Prvi trailer za Netflixovu seriju Terminator Zero!

Netflix je konačno objavio prvi teaser trailer za anime seriju Terminator Zero. Serija je najavljena …

Prvi trailer za Rick and Morty: The Anime!

Za sve vas kojima nikada nije dovoljno Ricka i Mortyja Adult Swim je predstavio službeni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics