Loki, Scarlet Witch i drugi Marvelovi heroji će dobiti svoje serije

Kako prenosi Variety Marvel ima planove za lansiranje nekoliko samostalnih igranih serija za Disneyjevu streaming platformu. Riječ je o limitiranim serijama koje bi se bazirale na popularnim likovima iz Marvelovog kinematografskog svemira. Posebno su u izvještaju izdvojeni likovi Lokija i Scarlet Witch, koje bi trebali tumačiti glumci koji su ih tjelovili u filmovima, odnosno Tom Hiddleston i Elizabeth Olsen.

Iako izvori bliski produkciji nisu ništa otkrili vezano uz troškove takvog projekta, očekuje se da će budžeti biti iznimno veliki, negdje oko budžeta filmova. Svaka od serija bi trebala imati šest do osam epizoda. Marvel Studios će producirati serije, a očekuje se kako će Kevin Feige nadgledati njihov razvoj.

Ovo skupocjeno kockanje samo pokazuje koliko je Disneyju važna njihova streaming platforma. Dok Netflixu i Amazonu konstantno raste broj pretplatnika, Disney pokušava naći način za svoj ulazak u streaming svijet. Disney još uvijek drži detalje njihove platforme u tajnosti, no najavili su da će pretplata najvjerojatnije koštati manje nego ona za Netflix, da će servis lansirati negdje pred kraj 2019. a najavljeni su i neki kapitalni projekti koji će tamo ugledati svijetlo dana. Kompanija je već prije ove vijesti obznanila da nas na njihovoj streaming platformi očekuju Star Wars serije koje priprema redatelj Jon Favreau, serija bazirana na High School Musical i igrana verzija filma Lady and the Tramp. Disney također planira na servis uvrstiti i neke filmove koji nisu razvijani isključivo za platformu, poput igranog filma Dumbo i Captain Marvel.

Mnogi od tih projekata su skupe oklade. Star Wars serija će navodno koštati 100 milijuna dolara, a za filmove se očekuje kako će imati budžete veće od 25 milijuna dolara. Međutim, Disney mora potrošiti puno kako bi privukao ljude i ostvario impresivan dojam. Netflix, njihov glavni rival, ima oko 125 milijuna pretplatnika diljem svijeta i već raspolaže ugovorima kojima su vezali velik broj iznimno talentiranih ljudi, poput Ryana Murphyja (American Horror Story), Kenya Barrisa (Black-ish) i Shonde Rhimes (Grey’s Anatomy).

Marvelove serije su tek u ranim stadijima razvoja, te još nemaju ni scenariste. Marvel TV Studios i Disney su još aktivni sa serijama poput ABC-jevih Agents of S.H.I.E.L.D. i Netflixovog Daredevila, te izvori ukazuju da će te serije ostati pod Marvelovim TV banerom, dok će nove limitirane serije biti smještene pod Marvel Studios.

Disney će čini se ipak zadržati po njima najznačajnije likove za velike kino filmove. Izvori navode da Avengersi koji su dobili svoje samostalne filmove, poput Iron Mana i Kapetana Amerike neće biti u tim serijama, nego će se studio fokusirati na likove koji su bili pomalo u drugom planu u Marvelovom kinematografskom svemiru.

Marvel

Check Also

Avenue 5: trailer za dugoočekivanu 2. sezonu HBO-ove humoristične SF serije

HBO je nedavno objavio trailer i poster za drugu sezonu humoristične SF serije Avenue 5 …

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities: trailer za Netflixovu antologijsku seriju!

Netflix je otkrio puni trailer i poster za antologijsku horor seriju Guillermo del Toro’s Cabinet …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics