Lightyear: novi spot za spin-off Priče o igračkama!

Jedan od najiščekivanijih filmova koji izlazi ove godine je Pixarov Lightyear. Film bi trebao ispričati priču o podrijetlu čovjeka koji stoji iza poznate igračke koju smo zavoljeli u animiranoj franšizi Priča o igračkama. Radnja stoga u fokusu ima Buzza koji naizgled ostaje ‘zaglavljen’ na vanzemaljskom planetu i mora smisliti način da izgradi svemirski brod i vrati se kući. Ali to se čini samo kao početak ove priče! Pixar Animation Studios nas je obradovao s novim TV spotom koji je objavljen tijekom dodjele Oscara. A kad smo već kod dodjele (ne, nećemo se dotaknuti najšokantnijeg događanja) i Pixara svakako treba spomenuti da je Encanto kako je zapravo i bilo očekivano odnio zlatnog kipića u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

Možda najzanimljivija stvar u vezi ovog spota je potvrda da Lightyear ekskluzivno stiže u kina, jer Soul je 2020. završio direktno na Disney Plus platformi, kao i Luca te Turning Red (čiji osvrt ćete moći čitati kroz koji dan). Ukratko Pixar se konačno vraća tamo gdje i zaslužuje, na veliko platno. Zadnji Pixarov film koji se ekskluzivno prikazivao u kinima je bio Onward.

“Kada smo kreirali prvu Priču o igračkama, dizajnirali smo Buzza Lightyeara s idejom da je on igračka temeljena na nekom stvarno cool liku iz epskog blockbuster filma. Pa, toliko godina kasnije, odlučili smo snimiti taj film.” – Pete Docter. Dakle Lightyear je priča o postanku Buzza Lightyeara – heroja koji je inspirirao igračku. Priča koja prati legendarnog Space Rangera na njegovoj intergalaktičkoj avanturi.

Od ranije znamo da glas titularnom liku posuđuje Chris Evans, a sada je poznato tko mu se sve pridržio u ovoj SF avanturi. Keke Palmer, Dale Soules i Taika Waititi posuđuju svoje glasove karizmatičnoj skupini astronauta novaka. Ostalim likovima će svoje glasove posuditi Peter Sohn, Uzo Aduba, James Brolin, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez i Isiah Whitlock Jr.

Redatelj filma je Angus MacLane (Burn-E, Small Fry, Toy Story of Terror!, Finding Dory), a scenarij potpisuje Pete Docter (Inside Out). Za glazbenu podlogu je zadužen nagrađivani kompozitor Michael Giacchino (The Incredibles, Ratatouille, Inside Out).

Lightyear u kina stiže 17. lipnja.

Lightyear

Check Also

Prvi teaser za specijal Wynonna Earp: Vengeance!

Dobrodošli u Čistilište! Wynonna Earp se vraća na male ekrane s tv specijalom od 90 …

Novi trailer i poster za film Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je nedavno objavio novi trailer i poster za Beetlejuice Beetlejuice (Bubimir Bubimir), originalno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics